Gå til hovedindhold

Mobile menu

Fotoudstilling: Stærke kvindeskæbner i Kenyas slum

Prisvindende dansk fotograf portrætterer stærke skæbner i Kenyas slum.

Tid

Fredag, 13. april 2018 - 7:15 til Mandag, 30. april 2018 - 7:15

Sted

YUME, Sustainable Design Concept Store, Århusgade 138A, 2150 Kbh. Nordhavn


Gruopvækkende historier og betagende skønhed. Kontrasterne er iøjnefaldende, når den internationalt anerkendte fotograf Signe Vilstrup åbner dørene til udstillingen Transformation sammen med udviklingsorganisationen Plan BØRNEfonden. Her ses slummens kvinder gennem modefotografens linse.

Til daglig er Signe Vilstrup kunstneren bag kameraet i store, internationale foto-produktioner. Men sammen med Plan BØRNEfonden er hun denne gang taget til et af Kenyas værste slumområder, Kibera i Nairobi, for at fotografere stærke kvindeskæbner.

Udstillingen sætter fokus på vold og undertrykkelse af piger og kvinder. Et globalt problem med millioner af ofre hver eneste dag. Fælles for de 13 unge kvinder, der portrætteres i udstillingen, er, at de alle er vokset op under barske vilkår, men også har gennemgået en udvikling – en transformation.

Sarah er én af de 13 kvinder, som er hovedpersoner i udstillingen. Hun var bare 14 år, da hendes stedfar voldtog hende. I dag er hun mor til hans barn og kæmper for at passe sin skole og den lille dreng.

”Plan BØRNEfonden vil sætte ansigt og personlige historier på de udfordringer, som så mange piger og kvinder møder i verdens fattigste lande. Vi vil vise de modige og stærke unge kvinder, som de er. Det glæder os, at Signe Vilstrup vil samarbejde med os og formidle pigernes historie,” siger Plan BØRNEfondens direktør, Gwen Visti.

H.K.H. Kronprinsessen deltager ved ferniseringen d. 12. april.