Gå til hovedindhold

Mobile menu

Fra IKEA-møbler til mission i Cambodja

Vestjyde og bornholmer rejser ud for at hjælpe socialt udstødte i det fattige land i Sydøstasienprivat

Fremtiden kommer til at byde på nye udfordringer for Monica og Simon Kronborg fra Odense.

Fra foråret 2018 rejser de til Cambodja som missionærer for Luthersk Mission (LM), hvor de skal være led i et omfattende arbejde med bibelundervisning af menigheder og hjælp til socialt udstødte.

Monica Kronborg (33) stammer fra Bornholm og Simon Kronborg (34) fra Vestjylland. De bor i Odense, hvor de begge arbejder i IKEA. Sammen har de sønnen Alfred på ni måneder.

Monica Kronborg er uddannet designteknolog og har taget en lederaspirantuddannelse, og Simon har de sidste par år ved siden af sit arbejde læst nogle enkeltfag i teologi som fjernstudent ved Dansk Bibel-Institut i København.

Det er ikke første gang, det unge par skal til Cambodja. For fem år siden var de udsendt et år til landet som volontører for Luthersk Mission og har lige siden drømt om at vende tilbage og være en del af missionsarbejdet i den helt overvejende buddistiske nation.

I januar 2018 skal de 10 uger på forberedelseskursus i England og bagefter udsendes til kultur- og sprogstudier i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh. Herefter kommer familien til at bo i Siem Reap, som ligger i den nordlige del af landet.

LM om LM

Luthersk Mission, tidl. Luthersk Missionsforening, er den kirkerettede organisation i Danmark, der har flest udsendt - i øjeblikket omkring 40 missionærer og volontører.

De arbejder bl.a. med bibelundervisning, sundheds- og litteraturarbejde i Peru, Cambodja, Tanzania, Etiopien og Grønland.

Læs mere om LM's engagement i Cambodja her

Yderligere oplysninger hos:

Karin Borup Ravnborg, kommunikationsmedarbejder og journalist

Luthersk Mission http://www.dlm.dk

Tel. 48 20 76 82 / Email [email protected]