Gå til hovedindhold

Mobile menu

Fyraftensmøde: Modstand mod udemokratiske handelsaftaler

Oplæg og debat om kampen mod CETA og mobilisering mod hvad arrangørerne betegner som udemokratiske handelsaftaler 

Tid

Fredag, 17. marts 2017 -
16:00 til 18:00

Sted

Afrika Kontakt, Nørrebrogade 52C, 2 sal, Nørrebro, København

Den 23. marts er der demonstration mod CETA, handelaftalen mellem EU og Canada. Som optakt til demonstrationen holder Afrika Kontakt som en del af Fællesinitiativet STOP CETA og TTIP, et fyraftensmøde med oplæg, bannermaling, debat og workshops.

TTIP er en foreslået handelsaftale mellem USA og EU. Se mere på 

https://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_Trade_and_Investment_Partner...

Man sætter fokus på den folkelige modstand mod udemokratiske handelaftaler i Danmark og Europa og diskuterer hvordan vi sammen kan styrke indsatsen.

Afrika Kontakt har inviteret Tom Kucharz fra den spanske miljøbevægelse Eccologistas en Accion til at fortælle om TTIP og CETA i en global kontekst og hvad der rør sig rundt om i bevægelserne i Europa. 

Kom og hør mere og vær med til at forberede demonstrationen den 23. marts. 

PROGRAM 
• Velkomst: hvorfor er det i disse måneder at vi skal mobilisere mod CETA og hvad kan vi gøre? V. Afrika Kontakts handelsaktivister 
• Oplæg: Globale perspektiver på handel og hvad rør sig i den europæiske bevægelse mod TTIP og CETA V. Tom Kucharz, Eccologistas en Accion. 
• Spørgsmål og debat 
• Workshops 
#1: Hvordan styrker vi presset på politikerne? Aktioner, møder og presse 
#2: Demo forberedelser: Mobilisering og bannermaling 

Efter mødet fortsættes med Fredagsbar og bannermaling for alle der har lyst til at være med. 

BAGGRUND 
CETA skal godkendes i alle parlamenter i EU. Der skal blot ét parlament til at stemme aftalen ned, for at den ikke bliver vedtaget.

I Danmark sker behandlingen og afstemningen om CETA sker i foråret 2017, og derfor er det vigtigt at styrke modstanden mod aftalen netop nu, hedder det.

Demonstrationen i Danmark er et led i de paneuropæiske mobiliseringer, der foregår omkring CETA. Sammen med Afrika Kontakt er Eccologistas en Accion medlem af netværket Seattle-2-Brussels (S2B).

S2B har spillet en afgørende rolle i at organisere og koordinere den europæiske bevægelse, der er vokset frem og "har vist den folkelige modstand mod udemokratiske handelaftaler". 

TAG DEL I KAMPEN MOD UDEMOKRATISKE HANDELSAFTALER 
• Kom med til demonstration den 23. marts og opfordre dine venner til at tage med. Klik deltager på begivenheden og del med dit netværk:https://www.facebook.com/events/313916535672578/
• Skriv under mod CETA, sammen kan vi nå de 50.000 underskrifter skriv under og del på: www.stop-ceta.dk

Om Stop CETA Danmark

Stop CETA Danmark er en sammenslutning af organisationer, fagforeninger og andre, der ønsker at rejse debat og modstand mod handelsaftalerne CETA og TTIP.