Gå til hovedindhold

Mobile menu

Hanne Bang Nielsen er død

Area Manager og aktiv i dansk og international bistand i flere sammenhænge, Hanne Bang Nielsen, Bangkok i Thailand, er død. Hun blev 76.

Efter eksamen fra Danmarks Ingeniørakademi som en af de første kvidelige akademiingeniører på bygningslinjen blev Hanne Bang Nielsen ansat i Rådgivende Ingeniørfirma Johs. Jørgensen.

Senere kom hun til Westerrn Samoa i Stillehavet for FNs Udviklingsprogram (UNDP), derpå var hun i mange år sales manager hos F.L.Smidth koncernen.

Dog afbrudt af en periode som investment officer i det dav. Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU), der nu hedder Investeringsfonden for Udviklingslande, og har domicil i København. 

Til sidst arbejdede hun som marketing manager i L.V. Technology PCL i Bangkok, hvor hun var bosat.

Hanne Bang Nielsen var i sin tid. bl.a. medlem af U-landsrådet (Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde), hvor hun repræsenterede IFU.

Hun efterlader sig flere børn og børnebørn.

Datteren Tove Bang Nielsen er beskæftiget i sekretariatet hos NGOen ADDA, der står for Agricultural Development Denmark-Asia. Hun er antropolog, tidl. folkeskolelærer og aktiv i økolandsbyen "Friland" på Djursland.  

Se også vor omtale af afdøde, da hun fyldte 70, på

https://globalnyt.dk/content/ingenior-med-u-landshjerte-fylder-70