Gå til hovedindhold

Mobile menu

¡(H)asta luego! Danmark dedikerer nationalsang til Peru

Selvom Danmark og Peru først møder hinanden den 16. juni til fodbold-VM i Rusland, har de to hold allerede sparket kampen i gang på meget kammeratlig manér med to videohilsner, der vist får alle til at glæde sig særligt til kampen mellem de to rød-hvide hold.
"Der er et yndigt land. Det står med Andesbjerge. Nær Stillehavets strand, nær Stillehavets strand. Det bugter sig med flod og skov. Det hedder stolte Peru. Og det er Inca-land. Og det er Inca-land," synger DRs pigkor blandt andet

"Der er et yndigt land. Det står med Andesbjerge. Nær Stillehavets strand, nær Stillehavets strand. Det bugter sig med flod og skov. Det hedder stolte Peru. Og det er Inca-land. Og det er Inca-land," synger DRs pigkor blandt andet

Screenshot fra DBU's video på Youtube.

I sidste uge sendte Peru videohilsner rundt til de tre hold - Danmark, Frankrig og Australien - som holdet skal møde i de indledende kampe i Gruppe C under VM i Rusland.

I hilsenen til Danmark skriver det peruvianske landshold:

”Kære @DBUfodbold. Det er en ære at konkurrere mod jer til @FIFAWorldCup i Rusland. Som I ved, er det længe siden, vi sidst var med til VM, og derfor har vi lavet denne video til at minde jer om, hvem vi er. Vi ses snart.”

Når Danmark og Peru møder hinanden den 16. juni, er det 36 år siden, at Peru sidste gang var i aktion under en VM-slutrunde. Det var i 1982 i Spanien.

”Kære Danmark. Mit navn er Peru. Og efter 36 år er jeg tilbage. Det er længe siden. Måske kan I ikke huske mig … ”

Sådan indledes den stærke video, der ikke bare minder sine modstandere om, at det peruvianske landshold er tilbage, men også fortæller en del af Perus historie.

I denne uge svarede Dansk Boldspil Union (DBU) så endelig Peru igen med en videohilsen tilbage, hvor flere af landsholdsprofilerne forsøgte sig på spansk. Blandt andre Lasse Schöne, der indleder hilsenen.

”Querido, querido (kære, red.). Det er kraftedeme svært,” siger han, mens landsholdskammeraterne griner i baggrunden.

”Og for jer der ikke lige forstod det spanske … Kære Peru. I ser ud som et fantastisk land. 36 år i fodboldens skygge er ikke sjovt. For at hylde jeres tilbagekomst til det fineste fodbold-selskab har vi lavet en sang til jer. En sang om et yndigt land,” skriver DBU på Twitter.

Se DBU's videohilsen her:

Det danske landshold har simpelthen dedikeret den danske nationalsang, ”Der er et yndigt land”, til Peru:

”Der er et yndigt land. Det står med Andesbjerge. Nær Stillehavets strand, nær Stillehavets strand. Det bugter sig med flod og skov. Det hedder stolte Peru. Og det er Inca-land. Og det er Inca-land. I led i fordoms tid, og kampene var mange. I er tilbage nu, I er tilbage nu. Vi glæder os til første kamp. For land, point og ære. I farver rød og hvid. I farver rød og hvid,” synger DR’s pigekor.

Peru har allerede set hilsenen fra det danske landshold og skriver på Facebook:

”Tak, Herrelandsholdet, hvor god en film!! Fodbolden forener os og to smukke farver, den røde og den hvide! Vi ses snart.”

¡(H)asta luego, Peru! Vi ses på banen den 16. juni.