Gå til hovedindhold

Mobile menu

Helsingør: FN’s verdensmål – kender du dem?

Den 4. oktober åbner borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, en ny fotoudstilling på Biblioteket Kulturværftet, der skal gøre os klogere på FN’s verdensmål. Bag udstillingen "FN's verdensmål - kender du dem?"  står netværket Globale Seniorer.

Tid

Onsdag, 4. oktober 2017 - 15:00 til Søndag, 12. november 2017 - 17:00

Sted

Biblioteket Kulturværftet, Fakta, 3. etage, Torvet, Helsingør

Åbningsreception, 4. oktober kl. 15.00. Alle er velkomne.

”Verdensmålene er blevet kaldt den mest ambitiøse plan for klodens fremtid nogensinde - tilsammen kan de bidrage til en renere, mindre ulige og mere fredelig verden. Desværre er det blot hver ottende dansker, der kender dem. Vores håb med udstillingen er at øge kendskabet til verdensmålene, så flere kan bakke op om dem - både i ord og handling," fortæller Povl Anker Andersen fra Globale Seniorer.

Verdensmålene blev vedtaget af samtlige FN’s 193 medlemslande på Generalforsamlingen for to år siden.

De skal sikre klodens overlevelse, bekæmpe fattigdom og social nød, og reducere ulighed, konflikter og klimaændringer. 

Den ambitiøse plan består af 17 hovedmål og 169 delmål, som skal nås i alle lande – rige som fattige. Målene skal være opfyldte i 2030. 

"Det haster med en indsats. Endnu har intet land opfyldt de mål, der er sat," siger Povl Anker Andersen og fortsætter: 

"Alle skal være med. Vi skal ændre adfærd derhjemme. Vi skal engagere os i vores lokale samfund. Og vi skal skaffe aktiv støtte fra producenter, vores regeringer og alle de internationale organisationer. Udstillingen vil vise, at det er er muligt at komme i mål." 

Globale Seniorer er et netværk af seniorer, der er interesserede i internationale spørgsmål, og som arbejder for en mere lige, solidarisk og samarbejdende verden. Se www.globaleseniorer.com

I udstillingen har de bl.a. brugt materialer, grafik og foto fra FN, Verdens Bedste Nyheder og Ulandssekretariatet. De har, omkring fremstillingen, samarbejdet med TEC Hvidovre og de har modtaget økonomisk støtte fra Bjørn Afzelius Fonden, Sverige.

Udstillingen kan ses på Biblioteket Kulturværftet, Fakta, 3. etage, Torvet fra 4. oktober – 12. november 2017.