Gå til hovedindhold

Mobile menu

The Hippie Trail - rejsefotografier af Torben Huss

Torben Huss, "Kamelmarkedet". Nagaur, Rajasthan, Indien, 60'erne

Tid

Torsdag, 30. august 2018 - 16:00

Sted

Davids Samling, Kronprinsessegade 30, 1306 København

”Det flyvende tæppe går klokken otte

Bob Dylan har ringet og sagt vi kan nå det”

Eik Skaløe, 1967

I 1962 rejste Torben Huss fra København til Istanbul, og derfra ad støvede veje til Indien. Ikke som en del af hippiebevægelsen, for den eksisterede endnu ikke, men på egen hånd og med få andre ting end sine drømme og sit konfirmations-kamera.

På udstillingen vil man opleve en personlig og smuk beskrivelse af rejsen mod øst, som den tog sig ud i 1960’erne og 70’erne. Udstillingen indledes med fotografier af ungdomsliv i København i 1968. Herfra tages man med til Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Usbekistan, Pakistan og Indien.

Huss’ blik for det poetiske i det fremmede er i fokus, men indimellem peger kameraet også på de medrejsende. Det er en rejse i tid og sted med en hel del til den nostalgisk anlagte og endnu mere til den eventyrlystne.

Tilmelding til [email protected]. Vi sender en reminder en uge før

Mød os – gerne med ledsager – på: Davids Samling, Kronprinsessegade 30, 1306 København (gratis entre)

EFTER BESØG PÅ UDSTILLINGEN SOM SLUTTER KL. 17.00 BYDER KLUBBEN PÅ EN ØL I KONGENS HAVE. Medbring gerne et lille tæppe (gerne hippiestil), hvis vejret er til have-ØL. Her afspiller Frode Højer Pedersen, et kort klip fra sine DR-Ungdomsradio udsendelser ”I HIPPIERNES FODSPOR” produceret i 1968 på en rejse til Inden og Nepal.

Hør Torben Huss i et interview med Christina Hanson i radioens Kulturen på P1 torsdag den 7. juni her. Klik på den sorte pil ‘play’.

Læs artiklen om Torben Huss og om udstillingen i Weekendavisen den 8. juni 2018, skrevet af journalist Julie Moestrup, klik her.

Se tv-udsendelsen Dagen på DR2 fra 8. juni, hvor Torben Huss bliver interviewet sammen med museumsinspektør Peter Wandel om udstillingen. Indslaget ligger en time og 6 minutter inde i udsendelsen, klikher.

Læs i lokalavisen, Cityavisen, af 13. juni om udstillingen her.