Gå til hovedindhold

Mobile menu

Historier om verdensmål #2 v. Anne Poulsen & Niels L. Madsen

Tid

Tirsdag, 27. februar 2018 - 17:00 til 19:00

Sted

FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø

NB: Husk billed legitimation - det er nødvendigt for at få adgang til FN Byen.

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 - i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene'; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling - ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Vi vil i dette event fokusere på verdensmål # 2 om Stop Sult, som både ses i en kontekst langt fra Danmarks grænser og internt i EU.. Det første event er lavet i samarbejde med World Food Programme - WFP. Det foregår den 27. februar kl 17.00-19.00 i FN-byen. Tilmeld dig her: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/25/   Eller se mere på facebook: https://www.facebook.com/events/173965253220225/

Direktør for FN’s Fødevareprograms (WFP) nordiske kontor i København, Anne Poulsen, vil give os indblik i nogle af de største udfordringer i forhold til sult, hungersnød og fødevaresikkerhed samt landbrug og produktion i det globale syd. Anne Poulsen vil med sin baggrund som journalist og med mange år i felten for WFP, give indblik i konsekvenserne af de herskende problematikker vedrørende sult.

Når vi taler om sult, hungersnød og fødevaresikkerhed kunne man fristes til at tænke, at disse problematikker ikke umiddelbart berører EU. Men EU politisk chef fra Landbrug & Fødevarer, Niels Lindberg Madsen vil gøre os klogere på hvordan problemstillingen om fødevaresikkerhed og landbrug også ses i EU optik. Gør EU nok for at fremme en mere bæredygtig fødevareproduktion og samtidig skabe rammerne for en fødevarepolitik og landbrugsstøtte, der mindsker madspil?

Ved hvert event vil ‘Historier om verdensmålene’ udfoldes gennem oplæg af fagpersoner og eksperter i Ted-telk format. Oplæggene belyser problemstillingerne omkring det enkelte mål fra hhv. et globalt og et europæisk perspektiv.

Efterfølgende vil rammerne være sat for samtale og samskabelse, hvor vi ønsker at få lige netop dit bud på udfordringerne og løsningerne for en mere robust og bæredygtig morgendag i en verden under hastig forandring. Vi vil nemlig gøre verdensmålene til danskernes mål.

Læs mere om verdensmålene her: https://verdensbedstenyheder.dk/verdensmaal/

Dette event er gratis, derefter koster det 20 kr at deltage pr event, eller en samlet pakke pris på 250 kr for de resterede 16 events https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/23/.

Det er gratis hvis du er medlem af Nyt Europa. Du kan melde dig ind i Nyt Europa via dette link http://nyteuropa.dk/medlem/ og det koster 200 kr (studerende og pensionister 150 kr).