Gå til hovedindhold

Mobile menu

Holder efter 25 år i spidsen for CARE Danmark

Niels Tofte stopper ved udgangen af september 2017 som generalsekretær i CARE Danmark. Det sker efter 25 år i spidsen for den humanitære hjælpeorganisation og en stribe tillidsposter i det danske bistandsmiljø.LinkedIn

Dermed slår han lige akkurat ikke den tidl. konservative politiker, Viggo Fischer, i at være den længstsiddende.

Fischer var i en menneskealder – fra 1987 til oktober 2013 –  formand for Den Danske Afghanistan Komité (DAC), der bl.a. driver et sundhedsprojekt for omkring 500.000 mennesker i Herat-provinsen, med støtte fra Danida.

Perioden svarer til 26 år, dog vel at mærke som formand, ikke generalsekretær. Men tager vi den tid, Niels Tofte tilsammen har været i samme NGO, ligger den milde fynbo i spidsen. For han kom til CARE Danmark som administrationschef i 1989. Se dog redaktionel tilføjelse neden for.

CAREs danske afdeling kan i øvrigt fejre sit 30 års jubilæum i år, da NGOen blev stiftet herhjemme i 1987.

Tofte, der fyldte 65 d. 14 februar i år, siger:

”Det har været spændende. Og efter så mange år er det svært at vælge det rigtige tidspunkt at gå. Til efteråret kan CARE Danmark dog sætte punktum for vigtige projekter og har samtidig fået søsat nogle nye spændende tiltag. Derfor er jeg enedes med bestyrelsen om at træde tilbage ved udgangen af september”.

Mere om ham i denne artikel fra Globalnyt

Se tillige denne omtale i Globalnyt

Bestyrelsesformand i CARE Danmark siden 2013, Christian S. Nissen, siger: 

”Da Niels blev generalsekretær i 1992, havde CARE Danmark en omsætning på 18 millioner kr. årligt. Den er siden da godt og vel femdoblet. Vi kan desuden takke Niels Tofte for hans mangeårige arbejde med en faglig og organisatorisk udvikling af CARE Danmark”

”Vi står nu midt i radikale forandringer i hele den internationale bistandsverden. Det har allerede ført til en nyorientering af dansk bistandspolitik og vil medføre væsentlige udfordringer for de danske bistandsorganisationer".

"Arbejdet med at give CARE Danmark en stærk og central rolle i denne udvikling vil blive en af hovedopgaverne for den nye generalsekretær, som vi nu skal til at rekruttere,” slutter Nissen. Mere om ham i denne omtale fra Globalnyt

Redaktionel tilføjelse:

Vi er blevet gjort opmærksom på, at den længst siddende leder i en dansk NGO meget vel kan være en helt anden. Nemlig koordinator Jørgen Olsen i foreningen Genvej til Udvikling, der har indtaget positionen som daglig leder i snart 40 år.

Jørgen Olsen skriver til Globalnyt:

"Lad mig i al stilfærdighed og ganske ubeskedent gøre opmærksom på, at Genvej til Udvikling blev stiftet den 1. oktober 1978, og jeg har været daglig leder uafbrudt siden."

Jørgen Olsen er blandt så meget andet mangeårig kommentator /blogger på først U-landsnyt.dk siden Globalnyt.

Mere om GtU, der udspringer af Emmaus-bevægelsen, på www.gtu.dk