Gå til hovedindhold

Mobile menu

Hvalfangernationer bremser igen international aftale om reservat

Et forslag om at oprette et reservat for hvaler i det sydlige Atlanterhav er ved et internationalt møde i Brasilien blevet stoppet af lande, som selv har interesse i hvalfangst. 

Anden gang blev ikke lykkens gang for hvalerne. Et forslag om at oprette et reservat i det sydlige Atlanterhav, hvor de store havdyr kan udfolde sig frit, blev stemt ned.

Det skete ved et møde i den Internationale Hvalkommission i Florinapolis, Brasilien. Det var værtslandet selv, der stillede forslaget, som blev bakket op af Argentina, Gabon og Sydafrika. 

Desværre for de tunge havdyr blev forslaget stemt ned. Ifølge BBC stemte nationer med interesse i hvalfangst nej til forslaget, eksempelvis Japan, Island, Norge og Rusland. 

I alt fik forslaget opbakning af 39 lande, mens 25 vendte tommelfingeren ned. 

Skuffet værtsnation

Det er ikke første gang, at idéen om et stort hvalreservat i Atlanterhavet er blevet nedstemt. Sidst skete det i 2012 i Panama. 

Dengang var det ligeledes Brasilien, der fremsatte forslaget. Resultatet blev modtaget med skuffelse af værtsnationen. Men Brasilien vil kæmpe videre for et fristed for hvaler.

"Vi vil arbejde i andre møder i denne kommission i år for at sikre, at reservatet vil blive oprettet", sagde Brasiliens miljøminister Edson Duarte, ifølge BBC.