Gå til hovedindhold

Mobile menu

Hver tredje nigerianer overvejer at emigrere

Mere end hver tredje nigerianer har overvejet at emigrere i jagten på job og et bedre liv, viser en ny måling, foretaget af Afrobarometer. Det er i særlig grad unge og uddannede nigerianere i byerne, som tænker på et nyt liv uden for landets grænser.

CC BY Fabian Melber

Mere end hver tredje nigerianer (35 procent) har overvejet at emigrere, og 11 procent har “tænkt meget på det”. Det viser en ny måling, foretaget af Afrobarometer.

Langt størstedelen (tre-fjerdedel) af målingens respondenter, peger på jobmuligheder og ønsket om bedre økonomiske vilkår, som årsagen til at de vil emigrere.

Det er særligt yngre nigerianere under 35 år (39 procent), byboere (42 procent) og nigerianere med videregående uddannelser (44 procent), som svarer at de har overvejet at forlade Nigeria.


Internationalt er migrationen fra lande i Afrika syd for Sahara steget voldsomt det seneste årti. Siden 2010, er knap 1 million migranter fra denne verdensdel migreret til Europa, ifølge Eurostat.

I 2017 boede der 390.000 nigerianske migrnater i EU, Norge og Schweiz, mens tallet var 280.000 i USA, ifølge tal fra Pew Research Center.


Der bor knap 195 millioner mennesker i Nigeria, hvoraf cirka halvdelen er unge mellem 15 og 34 år. I denne aldersgruppe er over 30 procent uden beskæftigelse, ifølge Nigerias National Bureau of Statistics.

Ifølge prognoser fra FN og Census Bureau of the United States, vil Nigerias befolkning runde 400 millioner i 2050.