Gå til hovedindhold

Mobile menu

Immigranter går catwalk til New York Fashion Week

Den muslimske designer Anniesa Hasibuan blev verdenskendt da hun sendte modeller i hijab på catwalken. Nu har hun endnu engang skabt overskrifter i modeverdenen, da hun ved sin seneste modeshow, udelukkende benyttede modeller med immigrantbaggrund.
En kvinde går på catwalken iført muslimsk beklædning i Kuala Lumpur.

En kvinde går på catwalken iført muslimsk beklædning i Kuala Lumpur.

Firdaus Latif, Wikimedia Commons.

På kun to sæsoner har den indonesiske designer Anniesa Hasibuan etableret sig som et solidt navn i modeverdenen, ved at gøre den muslimske hovedbeklædning hijab’en til sit varemærke. Sidste år blev hun den første designer nogensinde til at iføre samtlige modeller i sit show hijab.

Ved New York Fashion Week i sidste uge var Hasibuan igen på banen med et anderledes show. Ikke nok med at modellerne var iført hijab, de var også alle sammen første eller anden generationsindvandrere. Det kommer oveni det indrejseforbud mod muslimer fra syv forskellige lande, som USA’s præsident, Donald Trump, for nylig forsøgte at indføre, hvilket skabte stor debat i både USA og resten af verden.

Ifølge Hasibuan skal hendes valg af modeller ikke ses som et politisk statement. Det skal i stedet vise at mode og design er for alle mennesker lige meget hvor du kommer fra, eller hvilken religion du har. Det skriver The Independent.

Mode for muslimer

”Der er skønhed i diversitet og forskelligheder - noget  vi ikke bør være bange for”, udtaler Anniesa Hasibuan til The New Arab.

Anniesa Hasibuan er selv muslim og går med tørklæde (hijab). Hendes kollektioner er primært rettet mod muslimske kvinder, men hun har ingen intentioner om at blande politik og mode. Det er hendes mål at bidrage med den muslimske kvindes skønhed til modeverdenen.

Ifølge The New Arab har Hasibuan, siden hun sidste år præsenterede sin efterårskollektion i New York, åbnet fashionable tøjbutikker i sit hjemland Indonesien samt i Malaysia, Tyrkiet og Abu Dhabi.

Globalnyt kan ikke lægge billeder op fra modeshowet grundet ophavsrettigheder. Se billeder fra Anniesa Hasibuans New York Fashion Show her.