Gå til hovedindhold

Mobile menu

Indisk lovforslag vil stoppe overdådige Bollywood-bryllupper

I et nyt lovforslag foreslår den indiske parlamentariker Ranjeet Ranjan at indføre en skat, der skal gøre det mindre attraktivt at holde større og større bryllupsfester. Håbet er at gøre op med trenden om at vise sin rigdom ved at holde opulente fester og derved også mindske presset på mindre bemidlede medborgere for at leve op til de skyhøje standarder. 

CC BY Dmitri Markine

Den indiske parlamentariker Ranjeet Ranjan har i sidste uge fremlagt et lovforslag i Lok Sabha, det ene af det indiske parlaments to kamre, som skal sætte en stopper for de overdådige og ødsle bryllupsfester, som ellers bliver mere og mere populære blandt Indiens rigeste.

Ranjan motivation til at fremsætte forslaget til en bryllupslov (Compulsory Registration and Prevention of Wasteful Expenditure) er netop at begrænse denne trend.

En række af Indiens rigeste familier overgår hinanden i at holde de største og dyreste fester. Den indiske eksminister og forretningsmands Reddy arrangerede i 2016 ifølge medierapporter landets hidtil dyreste bryllupsfest til sin datter, som kostede 5 billioner rupees (520 mio. DKK).  

Denne udvikling medfører ifølge Ranjan et øget pres også på unge par fra middelklassen og blandt Indiens fattigere befolkning. I dag bruger en almindelig inder op til en femtedel af sine livsindtægter på bryllupsceremonien. Tit tager folk lån eller pantsætter deres jord.

Lovforslaget skal indføre en skat på 10 procent for bryllupper, som koster mere end 500 000 rupees (52 000 DKK). Afgiften skal kanaliseres i en offentlig fond, som skal understøtte fattige familiers døtres bryllupper, fortæller Ranjan i et interview med DW.

Ligeledes lægges der i lovforslaget op til at myndighederne kan begrænse både antallet af bryllupsgæster og antallet af retter, der må serveres.

Forslaget bliver præsenteret i den indeværende samling af Lok Sabha. Delstaten Jammu og Kashmir har allerede indført lignende lovgivning.