Gå til hovedindhold

Mobile menu

Indonesiske skolepiger udfordrer stereotyper gennem thrash metal

Med håbet om at opnå international anerkendelse er tre muslimske teenagere i fuld gang med at tage den asiatiske musikscene med storm fra deres hjem i den vestlige del af Java, Indonesien. Det skriver The Guardian.
De 16-årige piger optræder på TV med sangen "The Enemy of Earth is You"

De 16-årige piger optræder på TV med sangen "The Enemy of Earth is You"

Screenshot fra YouTube

Det er måske ikke så ofte, at Asien forbindes med thrash metal, en subgenre, der opstod i 1970’erne og 1980’erne i Vesten. Men genren lever i bedste velgående, og det nyligt dannede Voice of Baceprot vækker lige nu opsigt i de udelukkende kvindelige bandmedlemmers hjemland, Indonesien.

Iført sorte, stramme cowboybukser, sorte tørklæder og lange T-shirts med teksten ”VoB”, der står for bandets navn men samtidig betyder ”støjende” på pigernes modersmål, spillede gruppen for nyligt på landsdækkende TV, skriver det engelske nyhedsmedie The Guardian.

Metalgenrens uheldige associationer skal modarbejdes

Bandet er overbeviste om, at metalgenren og islam kan gå hånd i hånd, og at de sataniske stereotyper, metalkulturen sommetider beskyldes for, ikke definerer genren som sådan. De 16-årige bandmedlemmer mener ikke, at thrash metal og andre former for metal altid bør associeres med dårlige ting. Dette budskab er et gennemgående tema i bandets ideologi, hvilket også signaleres gennem deres slogan ”The other side of metallism”.

De deltager desuden aktivt i debatten om kvinderoller, der præger det konservative miljø, de lever i.

”Vi vil fortælle unge kvinder i Indonesien, at de ikke skal være bange for at være anderledes,” siger de tre unge muslimske piger til The Guardian. Med et voksende sangrepertoire, der blandt andet indeholder politiske budskaber om religiøs tolerance og klimaforandringer, drømmer trioen om at nå både arabiske og vestlige lande.

Se bandet optræde på landsdækkende TV med sangene ”School Revolution” og ”The Enemy of Earth is You”:

Se flere videoer på bandets Facebookside.

Læs om flere indonesiske metal bands.