Ingen lytter til vores råb

Ny udstilling hos Center for Migrationspolitisk Kunst (CAMP)
Foto: Fra CAMP pressemeddelse
Forfatter billede

Center for Migrationspolitisk Kunst (CAMP) inviterer den 3. marts til åbningen af centrets nye udstilling ’Vi råber og råber, men ingen lytter: Kunst fra konfliktzoner’.

En undersøgelse af krig

Udstillingen, der er åben fra den 3. marts til 17. juni 2017, er en blanding af installationer, fotografi, malerier, readymades, collager og performances. Alt sammen kunst, der ifølge en pressemeddelelse fra CAMP, skal undersøge krig, som den opleves af dem, der er fanget i eller flygter fra konfliktzoner.

Værkerne søger at føre beskuerne gennem en række problematikker, der relaterer sig til oplevelsen, opfattelsen og repræsentationen af krigs grusomheder og traumer.

Udstillingen tager udgangspunkt i en række konflikter, som ifølge CAMP er blevet ignoreret af det internationale samfund. Her behandles blandt andet konflikten i Syrien (2011-), 25. januar-revolutionen i Egypten (2011), folkemordet i Rwanda (1994) og krigen mellem Iran og Irak (1980-88).

Se ferniseringsprogrammet her og event på facebook her.

Khaled Barakeh, The Untitled Images (2014)


Foto: Fra CAMP pressemeddelse

Debatarrangementer

Udstillingen ledsages af debatarrangementet ’Krigsbilleder: Hvordan viser man, at sorte liv tæller?’, der finder sted den 5. marts i Trampolinhuset. Publikum er inviteret til en fuld dag med foredrag, performances, diskussion og workshops med internationale tænkere og de deltagende kunstnere, der sammen vil undersøge den hyppigste årsag til fordrivelse: krig.

Formålet er at diskutere årsagerne til ligegyldigheden over for visse af verdens konflikter og ofre, samt hvilken rolle visuel repræsentation spiller i den forbindelse, skriver CAMP i en pressemeddelelse.

Deltagere: Achille Mbembe (Cameroon / Sydafrika), Khaled Barakeh (Syrien / Tyskland), Gohar Dashti (Iran), Nermine Hammam (Egypten / UK), Amel Ibrahimović (Bosnien-Hercegovina / Danmark), Sandra Johnston (Nordirland). Moderator: Mathias Danbolt (Norge / Danmark).

Se programmet her og event på facebook her.

Praktisk info

Udstillingen løber fra 3. marts – 17. juni 2017 og ledsages af et gratis online udstillingskatalog. Kataloget indeholder detaljeret information om kunstnerne og værkerne i udstillingen samt et essay om ‘sorgbarhed’ af den amerikanske filosof og kønsforsker Judith Butler og et essay om krigsbilleders politik af den amerikanske visuel kultur-teoretiker Nicholas Mirzoeff.

CAMP tilbyder endvidere gratis omvisninger i udstillingen hver lørdag fra kl. 15–16 ved duoer bestående af en CAMP-uddanelsespraktikant og en Trampolinhus-frivillig med flygtningebaggrund.

Udstillingen, debatarrangementet, formidlingsprogrammet og publikationen er kurateret af CAMPs daglige ledere Frederikke Hansen og Tone Olaf Nielsen. Udstillingen er støttet af Foreningen Roskilde Festival, Statens Kunstfond, Susi og Peter Robinsohns Fond og private donorer.

Adresse: CAMP, Thoravej 7, DK-2400 København NV 

Åbningstider: Tirsdag, onsdag & fredag 13–18, lørdag 14–17 (gratis omvisninger lørdage kl. 15–16) (lukket sidste fredag og lørdag i måneden).