Gå til hovedindhold

Mobile menu

International kvindefestival på kampdagen

*PÅ PLAKATEN: DITTE & LOUISE, KATINKA, SHERIN KHANKAN, KARINA WILLUMSEN, MENDOZA M.FL...**

Tid

Onsdag, 8. marts 2017 -
19:00 til 22:00

Sted

Store Vega, Enghavevej 40, Vesterbro, København

For tredje år i træk fejrer KVINFO Kvindernes Internationale Kampdag med en stor fest i VEGA. Dørene åbner kl. 18.

Ditte Hansen & Louise Mieritz kommer (med fem velfortjente Robert-nomineringer i bagagen!) og giver os en feministisk opsang.

Kvindelige musikere - og manglen på samme - er noget der flittigt debatteres. Vi er så heldige, at KATINKA har sagt ja til at spille for os alle, og hun har lige modtaget årets Steppeulv som Årets Håb - har sagt ja.

Mendoza er en anden ener i dansk musik, der kan tænde op under festen. Og bag de dansable rytmer gemmer der sig kradse og tankevækkende tekster.

De to sociologer Christoph Ellersgaard og Anton Grau Larsen har tidligere trukket fulde huse til deres arrangementer om Danmarks magtelite. I anledning af kampdagen kaster de et skarpt blik på magt og køn.

Det er også - omend på en helt anden måde - Sherin Khankans ærinde. Både som debattør, som medinitiativtager til Exitcirklen, et netværk for kvinder udsat for psykisk vold og social kontrol, og ikke mindst som kvindelig imam og hovedkraften bag Danmarks første kvindemoske, Mariam-moskéen, har hun udfordret både religiøse mørkemænd og nationalistiske ditto.

Og så er det uundgåeligt at vi igen inviterer musiker og satiriker Karina Willumsen - aka Kvinden Uden Ære og Moral. Først lagde hun det feministiske miljø ned, og siden en god del af resten af Danmark. Ikke mindst kærlighedssangene til LA-politikerne Joachim B. Olsen og Ole Birk Olesen er gået rent hjem. 

Værten, der skal holde sammen på alle trådene, er Sandie Westh. Udover at vende plader i DRs P7 Mix, styrer hun Twitter med humor og selvironi. Senest har Sandie Westh også engageret sig personligt i debatten om mediernes måde at omtale partnerdrab. Med det resultat, at DR rent faktisk har ændret sin praksis.

Efterfeste holdes endnu engang i Ideal Bar, og denne gang er det Lucia Odoom, der står for musikken.

Programmet er langt fra færdigt, så hold øje med KVINFOs facebookside

Tilmelding

Billetter via ticketmaster

Jo før, desto bedre, hvis du vil være sikker på at komme med – sidste år gik mange forgæves. 

Prisen er 150 kr.+ gebyr.

OBS! Der er både ståpladser og unummererede siddepladser - så ingen skal være bange for ikke at kunne hvile benene.

 

Aftenen er støttet med bidrag fra DJØF, Dansk Magisterforening og oplysningsmidler fra Det Arabiske Initiativ.