Gå til hovedindhold

Mobile menu

Investeringsfond fejrer 50 års jubilæum med rekordregnskab

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) fejrer 50 års jubilæum og præsenterer samtidig rekordregnskab med investeringer for mere end 1 mia. kr. i 2016 - næsten en fordobling på to år. Allerede i 2020 er det ambitionen at fordoble investeringerne yderligere i de i alt knap 150 udviklingslande, skriver fonden i en pressemeddelelse.
Landmand i Nigeria

Landmand i Nigeria

Cc BY IFPRI-Images

IFU har netop fejret sit 50 års jubilæum med et rekordregnskab med investeringer i 2016 for 1.116.000.000 kr. og et nettoresultat på 258 mio. kr. Det er næsten en fordobling på blot to år. Samtidig ligger bruttoafkastet på aktieinvesteringer fortsat stabilt på næsten 12 procent, hvilket giver IFU tro på, at endnu en fordobling af investeringerne inden 2020 er mulig.
 
Det skal blandt andet realiseres gennem en ny SDG-fond, der har særligt fokus på at fremme FN's 17 Verdensmål.
 
"Hvis vi skal lykkes med at indfri FN's ambitiøse udviklingsmål, er der brug for stærke offentlige-private partnerskaber. IFU's 50 års erfaring med investeringer i udviklingslande kombineret med stærk privat kapital giver en gylden mulighed for at bidrage til betydelige fremskridt i udviklingslandene", siger Tommy Thomsen, CEO i IFU.
 
50 år med stigende investeringer
Siden 1967 har IFU hjulpet danske virksomheder med rådgivning og risikovillig kapital til nye jobskabende og samfundsudviklende projekter i udviklingslande i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Europa.
 
"Baggrunden for vores succes er, at vi er kommercielle og derfor løbende skaber et afkast, der både dækker vores driftsomkostninger og gør os i stand til at investere i nye projekter. Vi er meget stolte af vores bidrag til at forbedre vilkårene for mennesker i udviklingslande. Det gælder både direkte i de selskaber, vi investerer i, men også de afledte effekter i form af skattebetalinger, der kan anvendes til offentlige investeringer i bl.a. sundhed og uddannelse," siger Tommy Thomsen, CEO i IFU.
 
Således har IFU i de seneste 50 år bidraget med investeringer for næsten 19 milliarder kr. i flere end 1.200 projekter i over 100 udviklingslande.