Gå til hovedindhold

Mobile menu

Irmas tidl. chef i spidsen for Krogerup

Supermarkedskæden Irmas tidl. chef, Alfred Josefsen overtager formandsposten i Krogerup Højskoles bestyrelse, hvor han vil arbejde for, at højskolen i Nordsjælland fortsat er med til at videreudvikle demokratiet i Danmark.

Alfred Josefsen

Alfred Josefsen


Alfred AS

Det er ikke fordi, at Alfred Josefsen ikke har haft nok at lave, siden han stoppede som admin. direktør for Irma A/S tilbage i maj 2012 efter 13 år i spidsen for den store østdanske kæde. Han har fokuseret mest på opgaver i bestyrelser, bl.a. for UNICEF Danmark, hvor han blev formand i 2006, teatret Aveny-T, Arla Fonden og CBS (Handelshøjskolen i København). Se også

https://globalnyt.dk/content/irmas-direktor-ny-formand-unicef-danmark

Men foredrag, ledelsesrådgivning, bog-skrivning, konsulentarbejde og meget andet har også stillet sig i kø. Alligevel sagde den virkelystne mand på 59 ja-tak, da Krogerup Højskoles bestyrelse spurgte, om han ville stille op til formandsposten.

”Det er selvfølgelig et borgerligt ombud at takke ja til en sådan invitation. Ikke blot fordi Krogerup har fyldt i mit eget liv, men også fordi værdierne omkring Krogerup og skolens historiske arv som demokratiforkæmper er en særdeles vigtig sag i Danmark”, siger Alfred Josefsen.

Den nye bestyrelsesformand har selv været elev på højskolen tilbage i 1982, hvor han mødte sin nu ex-hustru, som han fik to børn med. 

”På den lange bane sker demokratiet ikke af sig selv. Der er hele tiden brug for at dyrke og videreudvikle demokratiet og det demokratiske livsgrundlag, og derfor vil jeg bl.a. bedømme mit eget bidrag til Danmarks udvikling på, om jeg har været med til at skabe bedre rammer og vilkår for Krogerups Højskoles udvikling i de kommende år”, siger Alfred Josefsen videre. 

Formand blev minister

Formandsposten blev ledig, da den tidligere formand Simon Emil Ammitzbøll (LA) blev udnævnt som økonomi- og indenrigsminister i november, og det var ikke foreneligt med bestyrelsesarbejde.

Simon Emil Ammitzbøll var også tidligere elev på Krogerup og har styret udviklingen de seneste ti år, hvor han bl.a. i 2008 satsede på en intern ansøger og ansatte den nuv. forstander, Rikke Forchhammer, der kom fra en stilling som musiklærer på højskolen.

Siden 2011 har højskolen i Humlebæk med det internationale udsyn både i tilgang og fag (eksempelvis rejseholdet "Verden Brænder") oplevet vedholdende fremgang og har i disse år udsolgte årgange af elever. Se også https://krogerup.dk

Rikke Forchhammer er meget tilfreds med valget af ny formand:

”Jeg har haft et tæt, godt og professionelt samarbejde med Simon Emil i alle årene, men jeg er sikker på, at Alfred Josefsen er den helt rigtige afløser, og at han kan tilføje højskolen en masse nye tanker. Han har, bl.a. i sin tid i Irma, vist, at han er en fremsynet og modig mand, og så har han et fast fokus på ledelse, som uden tvivl bliver en stor motivation for mig som forstander”, vurderer hun.

Josefsen blev enstemmigt valgt som ny bestyrelsesformand af repræsentantskabet d. 9. maj og har nu tiltrådt hvervet for den 70-årige skole.

Han vil være kendt som en nytænkende erhvervsmand og leder og som en mand, der ikke er bange for at tage konsekvensen. Som farvellet  til Irma, der kom efter en konflikt mellem Josefsen og ejeren Coops ledelse, der vil flytte kædens ledelse og medarbejdere til Coops lokaler i Albertslund.

En beslutning, der blev truffet uden om Josefsen, og som han frygtede ville skade den 125 år gamle dagligvarekæde, der i 50 år havde haft til huse i Rødovre.

Hans skarpe mening om det rigtige i at have højt gagerede topfolk i organisationer, også humanitære som UNICEF Danmark, ses på

https://globalnyt.dk/content/336000-kr-det-er-lonforskellen-mellem-u-lan...