Gå til hovedindhold

Mobile menu

Japanske højhastighedstog skal forbinde Indiske storbyer

Om fem år kan man stå på toget i Mumbai og to timer senere være i millionbyen Ahmedabad 500 kilometer væk. Det skal japanske Shinkansen-tog sørge for. 
Shinkansen-tog på en japansk station.

Shinkansen-tog på en japansk station.

Rdb Public Domain

Indien vil anlægge en højhastighedsjernbane på den 508 kilometer lange strækning mellem Mumbai og Ahmedabad, skriver det indiske dagblad The Hindu torsdag.

Ahmedabad er den største by i staten Gujarat og har en befolkning på over seks millioner.

Når banen står klar, kommer det ifølge planen til at tage små tre timer at køre hele strækningen, når toget stopper ved alle stationerne og godt to timer på de afgange, der kun stopper ved udvalgte stationer.

Det er japansk teknologi - som man kender fra Japan egne højhastighedstog Shinkansen - der skal drive togene, der kommer til at køre 320 kilometer i timen i gennemsnit. Tophastigheden bliver 350 kilometer i timen.

Finansieringen kommer også i høj grad fra Japan i form af et lavt forrentet lån. Den samlede pris for jernbanestrækningen forventes at bliver på godt 100 milliarder kroner.

Første spadestik blev taget af premierminister Narendra Modi og den japanske præsident Shinzo Abe torsdag og det er planen at strækningen skal åbnes i august 2022.

Premierminister Modi kalder det et symbol på det nye Indien.

Der kommer 12 stationer på den nye jernbanelinje

 1. Mumbai
 2. Thane
 3. Virar
 4. Boisar
 5. Vapi
 6. Bilimora
 7. Surat
 8. Bharuch
 9. Vadodara
 10. Anand
 11. Ahmedabad
 12. Sabarmati