Kenyansk prisvinder bekæmper fattigdom gennem naturbevarelse

800px-mangrove_everglades
Thomas Jazrawi

Et kenyansk projekt har netop vundet en FN-pris. Det drejer sig om “Equator Prize”, som uddeles til projekter, der kan reducere fattigdom gennem bevarelse og bæredygtig brug af natur. 

Mikoko Pamoja, som projektet hedder på swahilli, har som mål at plante 4000 mangrover årligt. Det generer en indtægt via det internationale system for kulstofkreditter, som bliver investeret i lokalsamfundet. Det har foreløbigt ført til forbedret adgang til vand og 700 nye skolebøger. 

Initiativet er del af det overordnede arbejde med carbon offsets inden for FN og håbet er, at projektet kan kopieres andre steder. Det blev nomineret blandt 806 globale bidrag fra 120 lande og vandt sammen med 15 andre projekter prisen ”Equator Prize” i 2017. Ud over hæderen er der 10.000 dollar fra FN’s Miljøprogram (UNEP) til Mikoko Pamoja.

Der er en række kriterier for uddeling af prisen, herunder hvorvidt projekter har en synlig effekt i forhold til to eller flere af FN’s verdensmål, om det er innovativt samt om der er tale om fremme af social inklusion og kønsligestilling. 

Ud over det kenyanske projekt, blev der uddelt priser til et projekt om elefanter i Mali, genetablering af skov i Guatemala og beskyttelse af sneleoparder i Pakistan.  

Læs mere om projektet og se alle de 15 prisvindere i nedenstående links.