Gå til hovedindhold

Mobile menu

JOB:
KFUM & KFUK søger 1 praktikant i efteråret 2017

Annoncør

KFUM & KFUK

Ansøgningsfrist

Onsdag, 19. april 2017 - 23:55

 

Bliv praktikant i Sydafrika.

 

 

KFUM & KFUK søger 1 praktikant i efteråret 2017 til vores partner i Sydafrika. Et ophold ved YMCA Sydafrika er for dig som ikke bare ønsker at være til stede, men i stedet engagere dig i et fremmed samfund og kultur og sammen med motiverede afrikanske unge sætte en kurs for fremtiden. Praktik i Sydafrika bliver et møde med et land, der på en gang er i blomst og i modvind og hvor muligheder og udfordringer står i kø.

 

At være praktikant ved YMCA Sydafrika er en videreførelse af et stående samarbejde, hvor to danske unge allerede har været af sted - en i sommeren 2015 og en i efteråret 2015. De to landsorganisationer - KFUM og KFUK i Danmark og YMCA i Sydafrika - har et godt samarbejde, der kun bliver styrket af de engagerede praktikanter, der med gåpåmod er med til at påvirke organisationen og dens unge, imens praktikanten selv uden tvivl også må igennem en proces i mødet med en ny kultur og i arbejdet med sociale projekter. Samtidigt får du også lov at opleve verdens største børne- og ungdomsorganisation, YMCA, på nært hold, der står sammen om vores motto ‘Empowering young people’.

 

Hvor skal jeg hen?

Sydafrika er et mulighedernes land. Dens historie værner om drømme, ildsjæle og ideer. Vejen ud af apartheid har gjort Sydafrika til et stærkt land, hvor forskellige kulturer og religioner er blevet forenet med demokratisk styre. De 6 farver i landets flag symboliserer en samling af 6 forskellige befolkningsgrupper. Samtidigt er Sydafrika et land, der den dag idag stadig kæmper mod racisme, xenofobi og fattigdom.

 

Sydafrika bliver kaldt regnbuelandet, hvilket henviser til landets mangfoldighed inden for kultur og natur. Sydafrika rummer både storbyliv og dyreliv, og Durbans - hvor praktikken kommer til at foregå - står pulserende og moderne byliv som kontrast til åbne savanner og tropisk natur. Som praktikant i Durban, Sydafrika er mulighederne derfor mangeartede! 

 

Hvad skal jeg lave?

Som praktikant for YMCA Sydafrika vil du først og fremmest have fokus på kommunikation, PR og it. Organisationen har brug for hjælp til artikler og historie-fortælling. De søger derfor en person med flair for foto og video, og kan bruge disse som remedier med henblik på at fortælle den gode historie. Arbejdet ved YMCA Sydafrika vil derfor give dig mulighed for at lege med medier og udforske din egen kunnen og dens betydning for organisationens arbejde.

Dit praktikophold kan også rumme rejser rundt i Sydafrika. YMCA Sydafrika laver udviklingsarbejde i mange byer, du kan derfor som praktikant opleve at blive udsendt til forskellig byer, med henblik på at afdække historier (Indenrigsrejserne foregår dog på egen betaling, da organisationens budget desværre ikke kan dække disse udgifter).

Dertil vil du også få mulighed for at udvikle organisationens aktiviteter og styrke samarbejdet med KFUM og KFUK i Danmark. Organisationen faciliterer allerede mange aktiviteter for børn og unge lige fra ledertræning til korsang. Nogle aktiviteter er godt funderet, imens andre projekter har brug for en hjælpende hånd til at få grobund for fremtiden, og her vil en del af dit arbejde også ligge.

 

Hvor skal jeg bo?

Ikke mere end 15 minutter med offentlig transport  fra din praktikplads i Durban ligger et hus ejet af YMCA Sydafrika, hvor du i din praktikperiode eventuelt kan få mulighed for at bo sammen med andre YMCA-volontører. Huslejen her ligger på 500-1000 kroner om måneden og bliver sat efter hvor mange der bor i huset på givende tidspunkt. Alternativt kan andre boligløsning komme på tale, da boligsituationen senere hen bliver vendt med YMCA Sydafrika.

 

Og, hvad skal jeg lave i fritiden?

Der er som sagt flere projekter og aktiviteter i YMCA Sydafrika, som det er muligt at engagere sig i eller deltage i, så vi tør godt garantere, at der bliver nok at give sig til, og at det ikke bliver kedeligt! Desuden vil du gennem dit arbejde møde flere frivillige og ansatte, så det sociale netværk er god etableret.

 

Kan jeg snakke med dem?

I Sydafrika er hovedsprogene afrikaans (Knap 6 mio.) og engelsk (ca 3,5 mio). De fleste medlemmer i YMCA Sydafrika kan engelsk, og du vil derfor ikke opleve de store sprogbarrierer.

 

Hvad koster det?

Du står selv for at finansiere alle udgifter i forbindelse med dit ophold. Regn med ca. 6-7.000 kr. for en returflybillet, og dertil kommer udgifter til mad, husleje (se ‘Hvor skal jeg bo?), vacciner og forsikring. Heldigvis er det billigere at bo i Sydafrika end i Danmark, så pengene rækker længere. Vi hjælper gerne med forslag til, hvor du kan søge om støtte til din tur.

 

Hvad forventer I af mig?

●      - at du er initiativrig og har lyst til at være med til at forme dit eget ophold.

●      - at du enten er i gang med en relevant uddannelse eller har erfaringer andre steder fra med kommunikationsarbejde, men at praktikken sker som en del af din uddannelse.

●      - at du har en vis rejseerfaring, da du er på egen hånd i Sydafrika – selvom du selvfølgelig har en lokal kontaktperson både i Danmark og lokalt i Sydafrika, som du kan rådføre dig med undervejs.

●     -  at du er medlem af KFUM og KFUK i Danmark eller melder dig ind, inden du rejser, og at du kan identificere dig med vores grundlag (se mere på www.kfum-kfuk.dk/menu/om-kfum-og-kfuk/).

●      - at du har lyst til at indgå positivt i en sydafrikansk foreningssammenhæng, hvor kirke og kristendom er en vigtig del.

●      - at du kan begå dig på engelsk både mundtligt og skriftligt.

●      - at du har lyst til at engagere dig i at videreudvikle partnerskabet mellem Danmark og Sydafrika, når du kommer hjem igen.

 

Hvad er det næste skridt?

Har du lyst til at høre mere, så kontakt KFUM og KFUK’s Udvekslingsarbejdsgruppe, der er ansvarlig for alle praktikanter og volontører der modtages eller sendes ud fra Danmark, på mail [email protected] spørgsmål kan eventuelt også sendes til KFUM og KFUK’s internationale konsulent, Ina Andreasen, [email protected]  

Ansøgningsfristen er 19. april, men vi læser ansøgningerne løbende og er klar på at lave en aftale tidligere, så tag endelig kontakt til os. Ansøgningen bedes skrives på engelsk.

 

 

Skriv venligst at du har set jobopslaget på Globalnyt.