Gå til hovedindhold

Mobile menu

JOB:
KFUM og KFUK søger 2 praktikanter

Annoncør

KFUM og KFUK

Ansøgningsfrist

Onsdag, 19. april 2017 - 23:55

 

Bliv praktikant i Miniature Afrika

 

 

KFUM og KFUK søger 2 praktikanter til vores partnerorganisation YMCA Cameroun til efteråret 2017. En spændende mulighed for at være med til at skabe forandring sammen med afrikanske unge med masser af gejst og tro på fremtiden trods udfordringerne. Et perfekt praktikantophold for dig, der interesserer dig for kulturmøde, frivillighed, organisationskultur, miljø, civilsamfund, udvikling eller Afrika - eller lidt af det hele. Og så skader det heller ikke at have en smule eventyrlyst i blodet.

KFUM og KFUK i Danmark indledte i 2015 et partnerskab med YMCA i Cameroun, og i august 2016 tog de første to praktikanter afsted. Sammen vil vi under overskriften ”Empowering Young People” arbejde for at skabe forandring i Cameroun gennem forskellige sociale projekter, kulturmøder og fælles udvikling for danske og camerounske unge. Som praktikant vil du bidrage til at bygge videre på dette samarbejde.

Hvad skal jeg lave?
YMCA har eksisteret i Cameroun siden 1920, men for nogle få år siden begyndte man en genopbygningsproces. Du vil derfor på mange måder komme ned til en organisation, der er i sin opbygningsfase, og hvor der er masser af plads til at tage initiativ og del i arbejdet.

Som praktikant skal du være med til at udvikle YMCA Camerouns forskellige aktiviteter og partnerskabet med KFUM og KFUK i Danmark.
Organisationens aktiviteter spænder vidt. Der arbejdes bl.a. med miljøaktiviteter for børn, fritidsklubber for unge, sociale aktiviteter i fængsler, hjælp til flygtninge, anti-korruptions kampagner og aktiviteter, der skal fremme frie og fair valg. Nogle projekter er i gang, men mange projekter er under opbygning og har brug for yderligere beskrivelse og fundraising.

Som praktikant hos YMCA Cameroun vil du - afhængig af dine kompetencer og interesser – derfor primært komme til at arbejde med:  

1)      Projektudvikling: Projektbeskrivelser, research og fundraising

2)      Kommunikation og PR: Ekstern og intern kommunikation, herunder bl.a. hjemmeside, kampagnearbejde og udarbejdning af kommunikationsplaner.

Som udgangspunkt søger vi en praktikant til hvert område, men har du kompetencer/interesse indenfor begge områder er det selvfølgelig bare et plus.

Udover de mere administrative opgaver vil der blive rig mulighed for at deltage i både større events og ugentlige møder i lokalforeninger i hele Cameroun.

Hvor skal jeg hen?
Cameroun bliver af de lokale stolt kaldt ”Miniature Africa”, for det vestafrikanske land har lidt af det hele. Her er strand og ørken, bjerge og savanne. Den traditionelle afrikanske kultur lever stadig i bedste velgående, hvilket kan opleves på nært hold i YMCA’s mange lokalforeninger. Samtidig vokser det moderne, kreative Afrika med musik og design frem. Religion spiller en vigtig rolle i Cameroun, både blandt landets kristne (70%) og muslimer (20%), som lever fredeligt side om side.

Hvor skal jeg bo?
YMCA Cameroun har hovedkontor i hovedstaden Yaoundé, hvor du kommer til at bo hos en lokal familie på eget værelse med toilet og bad. Du vil have din dagligdag i Yaoundé, men der er lokalforeninger fordelt over hele landet, så der vil også være mulighed for at besøge nogle af disse.

Kan jeg snakke med dem?
Cameroun er tosproget - fransk og engelsk. Fransk er hovedsproget i Yaoundé, men mange YMCA-medlemmerne taler dog også engelsk. Franskkundskaber er derfor en fordel, men ikke et krav. Der er desuden gode muligheder for at gå på sprogskole.

Hvad koster det?
Du står selv for at finansiere alle udgifter i forbindelse med dit ophold, bortset fra forsikring, som KFUM og KFUK dækker. Du skal regne med ca. 7-8.000 kr. for flybilletten. Vi hjælper gerne med forslag til, hvor du kan søge om støtte til din tur.

Hvad forventer I af mig?

-          at du er initiativrig og har lyst til at være med til at forme dit eget ophold – du kommer ned til en organisation under omstrukturering og skal derfor selv bidrage til at skabe rammerne for dit ophold og dine arbejdsopgaver.

-          at du er åben og nysgerrig og ikke er bange for at springe ud i noget nyt

-          at du enten er i gang med en relevant uddannelse eller har erfaringer andre steder fra inden for projektudvikling eller kommunikation.

-          at du har en vis rejseerfaring, da du er på egen hånd i Cameroun – selvom du selvfølgelig har en rejsemakker og en lokal kontaktperson både i Danmark og lokalt i Cameroun, som du kan rådføre dig med undervejs.

-          at du er medlem af KFUM og KFUK i Danmark eller melder dig ind, inden du rejser, og at du kan identificere dig med vores grundlag (se mere på www.kfum-kfuk.dk/menu/om-kfum-og-kfuk/).

-          at du har lyst til at indgå positivt i en camerounsk foreningssammenhæng, hvor kirke og kristendom er en vigtig del af hverdagen.

-          at du kan begå dig på engelsk både mundtligt og skriftligt. Kan du lidt fransk, er det en ekstra bonus, men absolut intet krav.

-          at du har lyst til at engagere dig i at videreudvikle partnerskabet mellem KFUM og KFUK i Danmark og YMCA Cameroun, når du kommer hjem igen.

Hvad er næste skridt?
Har du lyst til at høre mere, så kontakt Udvekslingsarbejdsgruppen i KFUM og KFUK på [email protected] eller ring til Kathrine Lund Jacobsen på 26253867.

Ansøgningsfristen er onsdag d. 19/4. Ansøgningen skal skrives på engelsk og sendes til [email protected]

Inden vi laver en endelig aftale, vil vi arrangere et skype-møde mellem dig og vores partner i Cameroun, hvor det er muligt at snakke om de konkrete arbejdsopgaver.

 

 

Skriv venligst at du har set jobopslaget på Globalnyt.