Gå til hovedindhold

Mobile menu

Kina fordobler import fra Afrika

Kina har siden 2009 været Afrikas vigtigste handelspartner, og samhandlen vokser kraftigt hvert år. I torsdags offentliggjorde de kinesiske myndigheder de seneste statistikker for første halvår 2017, som blandt andet viser, at Kinas import fra Afrika er næsten fordoblet i forhold til sidste år. 
Kinas præsident Xi Jinping (tv.) på besøg hos Sydafrikas præsident (th.) i Johannesburg, Sydafrika

Kinas præsident Xi Jinping (tv.) på besøg hos Sydafrikas præsident (th.) i Johannesburg, Sydafrika

CC BY GovernmentZA

I den første halvdel af 2017 har Kina og Afrika handlet sammen for mere end US$ 85,3 mia. Hvor Kina eksporterer til Afrika for US$ 47 mia., så importerer Kina for US$ 38,4 mia., hvilket er en stigning på 46% fra samme tid sidste år.

Stigningen i eksporten fra Kina til afrikanske lande skyldes øgede aktiviteter indenfor byggeri af både, jernbaner og luftfart i Afrika, som er steget med henholdsvis 200%, 161% og 252%. Et eksempel på den øgede samhandel indenfor opbygning af infrastruktur er Kenyas Mombasa-Nairobi jernbane, som i maj blev det seneste skud på stammen indenfor kinesisk-byggede jernbaner i Afrika.  Kinas import fra

Afrika er primært indenfor råstoffer og mineraler samt landbrugsvarer.
Kinas handel med de tre største handelspartnere i Afrika er gået op med 28% for Sydafrika, 22% for Nigeria og med imponerende 67% for Angola i de første 6 måneder af året.