Tid: 26/10/2017 14:00 til 26/10/2017 14:00

Sted: Københavns Universitet, Njalsgade 76, 2300 København S
 - lokale 4A.0.69,

Arrangør: N/A

København: Debatarrangement med forfatteren til bog, der går bag om krigen i Syrien

Vi bliver fortalt, at Mellemøsten altid har haft konflikter, og at disse har udviklet sig isoleret fra den vestlige verden. Krisen i Syrien har efterladt mange overvældede og undrende over for, hvordan man bør reagere.

Den 5. oktober kunne Internationalt Røde Kors berette, at Krigen i Syrien fortsætter ufortrødent og at de ser en stadig mere bekymrende stigning i militære operationer sammen med et højt antal dræbte civile.

Det er fortsat civile, som betaler prisen når den humanitære hjælp ikke når frem i krydsilden mellem Syriens hær, ledet af præsident Bashar al-Assad med Ruslands støtte og den internationale koalition, der forsøger at slå Islamisk Stat tilbage.

“At vinde for enhver pris er ikke bare ulovligt, men også uacceptabelt, når det kommer til den slags menneskelige omkostninger. Endnu engang beder vi alle de stridende parter i Syrien om at lægge bånd på sig selv og overholde de grundlæggende principper for international humanitær lov,” siger Robert Mardini, ICRC’s direktør for Mellemøsten.

Men hvordan er det nået så vidt? Dr. Anne Alexander, vil forsøge at svare på det spørgsmål på sin bogturné, arrangeret af Forlaget Modstand og Forlaget Solidaritet.

Anne Alexander er koordinator på Cambridge Digital Humanities Network afdeling på Center For Research in the Arts, Social Sciences and Humanities (CRASSH), og hendes forskning fokuserer på lederskab, kollektiv aktion, sociale- og arbejderbevægelser i Mellemøsten med stor interesse for Egypten, Irak og Syrien efter 1945.  Derudover er hun journalist og forfatter. Hun har skrevet bredt om Mellemøstens historie og politik. Hun er medredaktør af tidskriftet Middle East Solidarity og medstifter af Middle East North African Solidarity Network.

Alexander kommer til Danmark i forbindelse med den danske oversættelse af pjecen: “Syrien: revolution, kontrarevolution og krig” fra Forlaget Modstand.org, hvor hun sammen med Jad Bouharoun introducerer konflikten i Syrien ved at se på kolonialisme efter det Osmanniske Riges sammenbrud for næsten hundrede år siden.

Dette etablerer den helt nødvendige historiske kontekst for konflikterne i Syrien og rammesætter en kritik af europæiske kolonimagter. Alexander og Bouharoun forsøger med udgivelsen at nuancere forklaringerne på hvordan regimeskiftene i Syrien, har givet plads til oprør og efterhånden til borgerkrig.

Pjecen er skrevet med perspektiver fra syrere, og gør komplekse fortællinger og politiske realiteter forståelige for de mange ved at være oplysende og ved at opfordre til dialog.

Arrangementets Facebook-event

Arrangeret i samarbejde med NASIM – Netværket af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten