Gå til hovedindhold

Mobile menu

Konference: FN-sporet for flygtninge og migranter

Globalt svar på globale udfordringer.

Tid

Fredag, 18. maj 2018 - 9:00 til 12:30

Sted

Christiansborg
Konferencen vil sætte fokus på de to politiske løsninger, der er ved at blive formuleret i fællesskab mellem verdens lande i FN for at sikre den nødvendige beskyttelse af flygtninge og for at styrke landenes håndtering af migrationsudfordringerne.
 
Yildiz Akdogan (S), FN-forbundets Folketingsgruppe, vil indlede konferencen. Carsten Staur, Danmarks FN-ambassadør i Genève, vil orientere om, hvad de globale aftaler er og kan, og hvad der sker i forhandlingerne. Søren Jessen Petersen, tidl. assisterende højkommissær for UNHCR og tidl. FN's særlige udsending i Kosovo, vil under overskriften What’s in a Name? ‘Flygtning’ vs. ’migrant’ bl.a. forklare forskellen mellem grupperne og adskillelsen mellem flygtninge og migranter i praksis. Rasmus Egendal, vicedirektør i FN's Fødevareprogram WFP, vil komme med en status fra 'nærområderne'. Christian Friis Bach, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, vil se på forhandlingerne med praktikerens øjne i forhold til implementeringen af aftalerne. 
 
Herefter er der lagt op til, at repræsentanter fra de politiske partier i Folketinget kan kommentere, stille kritiske spørgsmål og gå i dialog med oplægsholderne, før der også åbnes op for spørgsmål fra salen.
 
Konferencen finder sted på Christiansborg fredag den 18. maj 2018 kl. 9.00-12.30. 
Læs mere & tilmeld dig på dette link