Gå til hovedindhold

Mobile menu

Konference i Kenya: WWF vil fordoble antallet af vilde tigre

Bo Normander fra WWF Danmark har deltaget i den internationale organisations konference om vildtliv i Kenya, og her var der enighed om at styrke kampen for tigeren i de 13 lande, der huser den, samt at intensivere indsatsen imod salg af elfenben og horn fra næsehorn.

I fremtiden vil WWF styrke kampen for den truede tiger rundt omkring på kloden.

Indsatsen mod ulovligt salg af elfenben og næsehornshorn vil ligeledes blive skærpet. 

Det blev aftalt på en netop overstået WWF-konference om vildtliv i Kenya. Bo Normander fra den danske organisation deltog.

Han beretter følgende om mødet i en medlemsmail: 

Mit navn er Bo Normander. Jeg er wildlife-ekspert i WWF Verdensnaturfonden og er netop hjemkommet fra WWF's wildlife konference i Kenya.

Her diskuterede vi fremtidens globale indsats for at beskytte truede dyrearter som elefant, løve, skældyr, næsehorn, golfmarsvin, isbjørn, tiger + mange andre arter.

Det er WWF's mål at sikre levesteder til de mest truede arter i naturen. Planetens vigtigste naturområder skal beskyttes mod krybskytteri, illegal handel med truede dyr og andre forbrydelser mod naturen.

Nye mål og handlinger

På wildlife-konferencen besluttede WWF nye mål og actions frem mod år 2030. Der kommer f.eks. en skærpet indsats for tigeren i alle de 13 lande, der huser tigeren.

Målet er at fordoble bestanden af vilde tigre til mindst 6.000 tigre inden 2022 - tigerens år i den kinesiske kalender.

Det blev også besluttet at opruste kampen mod ulovligt salg af elfenben og horn fra næsehorn ved at presse regeringerne i Kina, Vietnam, Myanmar m.fl. til at lukke både det legale og illegale wildlife marked.

Det vil WWF opnå gennem lobby-arbejde, oplysningskampagner og ved direkte at bekæmpe smuglerne med sporhunde, teknologi og støtte til toldere og myndigheder.