Gå til hovedindhold

Mobile menu

Konference om globalisering - vindere og tabere

I en tid, da befolkninger og beslutningstagere verden over sætter spørgsmålstegn ved internationalt samarbejde og handel, vil Danmark arbejde for at skabe enighed om nye løsninger på globaliseringens udfordringer - det belyses på stor konference i København

Tid

Torsdag, 27. april 2017 - 8:30 til 15:30

Sted

Børssalen, Danske Erhverv, Børsen, Slotsholmsgade, København K

Danmark er i 2017 valgt som formand for OECD’s årlige ministermøde i Paris i juni. Som formand har Danmark sat fokus på globaliseringens muligheder og udfordringer blandt nogle af verdens førende økonomier. 

Udenrigsministeriet og Dansk Erhverv vil som optakt til OECD-ministermødet være værter for konferencen ’Making globalisation work for all’.

Formålet med konferencen er at bidrage til den løbende debat om globaliseringens virkninger med deltagelse af både eksperter og politiske beslutningstagere i Danmark, EU, WTO og OECD.

Dagen før konferencen inviteres interesserede journalister til baggrundsbriefing ved Udenrigsministeriets departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen. Briefingen holdes i Udenrigsministeriet den 26. april kl. 9.30.

Om konferencen den 27. april

Konferencen skal fungere som en platform for videndeling og diskussion med udgangspunkt i forskellige aspekter af globaliseringen.

Hvordan har globaliseringen været til gavn for et EU-medlemsland som Danmark og den danske befolkning?

Hvem er vinderne og taberne i globaliseringens tidsalder?

Hvordan kan Danmark og EU udnytte alle potentielle gevinster ved globaliseringen til fulde og undgå faldgruberne - nu og i fremtiden?

Og hvordan sikrer vi, at ingen er efterladt i en global økonomi med åbne markeder og hurtige teknologiske fremskridt?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive behandlet på konferencens tre sessioner.

Hovedtalere på konferencen er bl.a. Angel Guerria, generalsekretær i OECD, Cecilia Malmström, EU’s handelskommissær & Robert Koopman, der er cheføkonom i Verdenshandelsorganisationen WTO

Mødeledere er Thomas Bernt Henriksen, økonomisk kommentator på dagbladet Børsen og Bo Lidegaard, journalist på Politiken

Meget mere om konferencen, herunder tilmelding: Tilmelding sker via dette link inden den 21. april.