Gå til hovedindhold

Mobile menu

Konflikten i Yemen har nu bredt sig til UNESCO-perle

Socotra i Yemen er på UNESCO's liste over verdensarv på grund af øens naturrigdom og har hidtil været sparet for konflikten på fastlandet, men nu er soldater fra Saudi Arabien og Emiraterne ankommet til stor utilfredshed i den lokale befolkning. 

Rod Waddington (Flickr - CC BY-SA 2.0)

Socotra er en lille ø i det Indiske Ocean nær Adenbugten. Den er på UNESCOs liste over verdensarv for sin helt unikke natur. 

37% af øens plantearter, 90% af reptilerne og 95% af sneglearterne findes ikke andre steder i verden. 

Nu er konflikten i Yemen imidlertid også ankommet til naturperlen. 

Tropper fra Saudi Arabien er gået i land på øen, hvor soldater fra De Forenede Arabiske Emirater har været i en måneds tid. 

Det skriver Al Jazeera. 

Demonstrationer

Det har fået de lokale indbyggere til at demonstrere mod indtrængerne. Der er ingen oprørere på øen, lyder det fra øboerne. 

Emiraterne sendte 300 soldater samt tanks og artilleri til øen i starten af maj. Her satte de sig på alle vigtige institutioner, herunder lufthavnen og regeringsbygninger. 

Det har fået den lokale guvernør til at kalde soldaterne for "besættere". Derudover har der været vrede demonstranter på gaden.

Den naturskønne ø har eller hidtil været sparet for de voldsomme konsekvenser af konflikten, der har varet i snart tre år. 

I 2015 begyndte Saudi Arabien en militærkampagne efter at oprørere havde tvunget præsidenten Abdrabbuh Mansur Hadi til at flygte. 

Socotra er blevet kaldt "Det Indiske Oceans Galápagos" for det rige og unikke naturliv.