Gå til hovedindhold

Mobile menu

Kunstnere vinder dansk brygger pris ved at portrættere hjemløse med gadesnavs

To russiske kunstnere fik torsdag (7. maj) overrakt 1. præmien, en sum på 85.000 kr., ved Brewer J.C Jacobsens Portrait Award, skriver Det Nationalhistoriske Museum torsdag i pressemeddelelse. 

Ved at fotografere hjemløse i Ruslands fjerde største by Yekaterinburg, og siden pakke fotografierne ind i isolerings tape og stille dem i kvarterene, hvor de hjemløse bor og fotografierne oprindeligt er taget, fik de to russiske kunstnere Slava PTRK og Vladimir Abikh tilkæmpet sig første præmien ved Brewer J.C. Jacobsens portrait Award.

”Ukendte outsidere – dem der repræsenterer samfundet selv -  har taget del i det her projekt. Det er et kunstprojekt med en mission, en unik udførelse og tidsånd, der kan forstås over alt i verden”, lyder det fra juryen.

Prisuddelingen har fundet siden 2007, men det er første gang der er åbnet op for lande udenfor Norden og komitéen bag regner med, at der næste år vil være endnu flere bidrag fra lande udenfor Vesten.

”Med deltagere fra flere lande, får både kunstnere og publikum fra nær og fjern mulighed for at finde ligheder og forskelle i traditioner og komponenter,” udtaler Mette Skougaard, bestyrelsesmedlem i juryen og direktør for Det Nationalhistoriske Kunstmuseum.

De prisvidende portrætter kan sammen med 129 andre opleves i udstillingen Portrait Now! På Det Nationalhistoriske Musem fra fredag d. 8. maj. Find mere information på http://www.dnm.dk