Gå til hovedindhold

Mobile menu

Kursus: Kommunikation, Religion og udvikling (2) København)

Tid

Fredag, 8. december 2017 - 8:00 til 13:00

Sted

Folkekirkens Nødhjælp, Nørregade 15, 1165 København K

76% af indbyggerne i det globale syd betegner sig som troende, mens 48% af danskerne betegner sig som ikke-troende. Så hvordan kommunikerer man religionens rolle i en udviklingskontekst til danskerne? 

Netværket for Religion og Udvikling inviterer til minikursus for kommunikations- og informationsmedarbejdere i Globalt Fokus’ medlemsorganisationer. 

Over to halve dage d. 7. december kl. 13.00- 16:00 og 8. december kl. 9:00- 13:00 vil vi sammen blive klogere på, hvordan religionens betydning for bæredygtig udvikling kan kommunikeres i en dansk kontekst. 

Kurset tager afsæt i, at kommunikations- og informationsmedarbejdere støder ind i dilemmaer, når udviklingsarbejdet ude i verden skal formidles ind i en hjemlig og ofte sekulær kontekst. Over de to dage stiller vi derfor skarpt på, hvad vi faktisk ved om danskernes tro og holdning til religion og arbejder med konkrete dilemmaer i formidlingsarbejdet. 

Det er kursets målsætning at styrke kommunikations- og informationsmedarbejdere i formidlingen af troens betydning i bæredygtigt udviklingsarbejde. 

Folkekirkens Nødhjælp er vært for kurset, der byder på oplæg fra eksterne eksperter og en faciliteret læringsworkshop og som henvender sig til både trosbaserede og sekulære udviklingsorganisationer.

Program

09.00-09.15: Morgenbrød. Velkomst v. Vivi Larsen, Folkekirkens Nødhjælp til facilitator Rasmus Jakobsen, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) 

09.15-09.45: Hvad siger svenskerne? Erfaringer fra International Department, Church of Sweden (Skype) 

09.45-10.00: Pause og frisk kaffe 

10.00-12.30: Læringsworkshop med udgangspunkt i deltagernes egne cases v. Rasmus Jakobsen, BA i Uddannelsesvidenskab på AU, International konsulent og projektleder på diversitetsprogrammet i Mellemøsten og Nordafrika hos DUF. 

12.30-13.00: Afsluttende replik og sandwich

Se det fulde program her

Tilmelding og mere information

Kontakt Vivi Larsen, praktikant, Folkekirkens Nødhjælp: [email protected], tlf. 3318731

Tilmelding skal ske inden d. 1 december 2017

Dette er anden session af kurset Kommunikation, Religion og udvikling". Første session finder sted 7. december.