Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ledende i Danmarks Indsamling blir 50

Indsamlingsleder Stig Fog, Herlev pr. København, fylder 50 fredag d. 10. november 2017. 

simple

Stig Fog


LinkedIn

Fødselaren er på tolvte år projektleder for den store årlige Danmarks Indsamling til projekter i u-landene og driver ved siden af konsulentvirksomhed med over 100 organisationer, foreninger og fonde på kundelisten.

De kirkelige, frivillige og folkelige organisationer har været Stig Fogs gebét, siden han som seks-årig blev medlem af FDF.

Han har været instruktør, redaktør, udvalgsformand og ansat i FDF, og er stadig hver uge frivillig leder for børn og unge i FDF K 25 Brønshøj.

Det var han også, mens han fra 2003 bestred stillingen som generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd, Her var han allerede i 1991 blevet indvalgt i DUFs styrelse og var senere vicepræsident i den globale ungdomsorganisation, World Assembly of Youth.

Han fik sin internationale debut som ungdomsdelegat ved FNs generalforsamling i 1992.

Stig Fog blev cand.scient.soc. i public relations fra Roskilde Universitetscenter i 1995. Allerede mens han skrev speciale om indsamlingsstrategi, blev han ansat som indsamlingsleder i Folkekirkens Nødhjælp.

Her var han i otte år en af drivkræfterne i indsamlingsarbejdet, og bl.a. med til at opbygge Nødhjælpens årlige indsamling i alle landets kirkesogne.

I 2001 var Stig Fog en af initiativtagerne til stiftelsen af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisaon - ISOBRO. Han blev paraplyorganisationens første formand og havde de første fem år Flemming Kofod-Svendsen som generalsekretær.

Den fhv. partiformand og minister forlod jobbet i 2006 efter et stort personligt tab. Hans ene søn, svigerdatter og to børnebørn omkom i tsunamien 26. december 2004. Siden da - dvs i 11 år - har Robert Hinnerskov beklædt stillingen som ISOBRO-"general". Se også 

https://globalnyt.dk/content/ny-isobro-chef-danskerne-skal-vide-det-kost...

Siden 2005 har Stig Fog drevet selvstændig konsulentvirksomhed med rådgivning af humanitære, kirkelige og sygdomsbekæmpende organisatoner som speciale. Se også https://dk.linkedin.com/in/stigfog

Privat er han gift med konsulent Dorte Fog. Sammen har de to børn.