Gå til hovedindhold

Mobile menu

Mange nye hos Dialogos

På generalforsamlingen 30 april fik u-landsforeningen Diálogos ny formand og endnu tre nye ansigter i bestyrelsen. Den afgåede formand for NGO-samvirket "Civilsamfund i Udvikling" (CISU), Louise Hindenburg, afløser Erik Jørs, som var med til at stifte foreningen i 1993.

Louise Hindenburg er aktiv i Diálogos interkulturelle medicinprojekt i Uganda. Mere om hende på 

https://globalnyt.dk/content/cisu-skal-have-ny-formand-0

Efter eget ønske kan Erik Jørs nu hellige sig sit job som overlæge på Odense Universitetshospital, hvor han er leder af center for internationale arbejds- og miljømedicin. 

Han forsætter som medlem af bestyrelsen, samt i flere af Diálogos projektgrupper. Næstformand i foreningen er Marie Brasholt, der i mange år har været aktiv i flere projektgrupper.

Nyvalgt til bestyrelsen er Katja Thøgersen Staun, der er uddannet kandidat i folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet i 2014. Hun sidder i CISUs bestyrelse og har de seneste syv år været aktiv frivillig og kæmpet for bæredygtigt udviklingsarbejde bl.a. gennem studenterforeningen IMCC, hvor hun har været aktiv i et partnerskabsprojekt om primær sundhed i Mali.

Hendes fokusområder har været kapacitetsopbygning af partnerorganisationer og organisering af sundhedsfrivillige. Katja bor i Københavns Nordvestkvarter med sin mand Morten og arbejder som økonomifuldmægtig på Institut for Menneskerettigheder (IMR) i København.

Endvidere er Camilla Hjortdal Sindahl og Margrethe Smidth nye ansigter. De arbejder begge med Dialogos nye klimaprojekt i Uganda, for kviksølvfri guldminedrift. Margrethe Smidth har som fysioterapeut arbejdet med at fremme samerbørns sundhed og deltagelse i skolegang, med kvindesundhed i Abu Dhabi, samt med forbedring af nyfødtes sundhedsvilkår.

Hun har en kandidateksamen i Management af Sundhedsvæsener fra London School of Hygiene and Tropical Medicine, og Ph.d. i Folkesundhed fra Aarhus Universitet.

Hun arbejder som forsker med fokus på sammenhæng mellem sundhedsvæsenets forskellige sektorer, hvor implementering af interventionsstudier, der afrapporteres både kvantitativt og kvalitativt er hendes speciale.

Margrethe Smidth er gift med Kamal, der er amerikansk statsborger og kommer fra Sudan. De har arbejdet med projekter til fremme af især kvinders sundhed i det østlige Afrika.

Camilla Hjortdal Sindahl er læge, tidligere IMCCér og har arbejdet på Frederiksberg hospital. 

Diálogos nye bestyrelse er:

Formand: Cand.scient. pol Louise Hindenburg

Næstformand: Læge Marie Brasholt

Overlæge: Ph.d. Erik Jørs

Læge: Ph.d. Rasmus Køster-Rasmussen

Læge: Katja Thøgersen Staun

Suppleant, læge: Camilla Hjortdal Sindahl

Suppleant, fysioterapeut Ph.d.: Margrethe Smidth

Yderligere oplysninger hos:

Annie Oehlerich, Dialogos

www.dialogos.dk

[email protected]

[email protected]

+45 20 92 75 02