Gå til hovedindhold

Mobile menu

Mary Fondens årsdonation skal hjælpe flygtninge i Jordan

14,5 millioner børn, kvinder og mænd er på flugt fra Syrien og Irak på grund af de seneste års krige i de to lande. Langt de fleste søger tilflugt i nærområderne. Mary Fondens årlige donation på 250.000 kroner går i 2016 til Dansk Flygtningehjælps langsigtede indsats for at støtte de mange flygtninge i nabolandet Jordan.
Kronprinsessen på besøg i et kvindecenter i Amman sammen med Dansk Flygtningehjælp.

Kronprinsessen på besøg i et kvindecenter i Amman sammen med Dansk Flygtningehjælp.

Dansk Flygtningehjælp

Flere end 600.000 flygtninge er registreret i Jordan. Mange af dem er kvinder og børn, og ingen ved, hvor længe de skal opholde sig i landet.

Det stiller krav til at tænke hjælpearbejdet langsigtet. Der er med andre ord behov for at støtte de mange flygtninge til en værdig og tryg tilværelse med plads til udvikling og håb, skriver fonden i en pressemeddelelse torsdag.

Mary Fondens donation går til to Community Centres i Jordan drevet af Dansk Flygtningehjælp. Community Centres er en slags medborgerhuse, der fungerer som mødested for flygtninge og lokale og udgør et åndehul for især udsatte kvinder og børn.

Aktiviteterne i centrene består i f.eks. psykosocial støtte, konflikthåndtering, undervisning i læsning, matematik og rettigheder samt afholdelse af sportsaktiviteter og filmaftener. Hensigten med centrene er at støtte op om integration, fællesskaber og det enkelte menneske.

Mary: Kæmpemæssig global udfordring

”Flygtningekrisen er en af verdens største globale udfordringer. Antallet af mennesker på flugt og kompleksiteten forbundet med flygtninges situation gør, at lejrene får en mere permanent karakter, og at flere flygtninge bosættes i de lokale samfund", udtaler kronprinsessen og fortsætter:

"Hjælpearbejdet er nødt til at tilpasse sig disse forhold, og det har Dansk Flygtningehjælp formået med deres indsats. Ved at lade Mary Fondens årlige donation gå til arbejdet i Dansk Flygtningehjælps Community Centres støtter vi de fremsynede løsninger, samtidig med at vi sender et signal om, at vi støtter op om vigtigheden af de mange flygtninges fremtid – deres drømme og håb” udtaler.

"Jordan er i dag det land i verden, som har taget forholdsmæssigt næstflest flygtninge. Den store folketilstrømning og uvisheden om konfliktens varighed har sat landet voldsomt under pres. Hjælpearbejdet fra organisationer som Dansk Flygtningehjælp er derfor afgørende".

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, supplerer:

”I Dansk Flygtningehjælp er vi ualmindelig glade for donationen. Det er et meget smukt beløb, som vi kan hjælpe mange mennesker for. Jeg er taknemmelig for, at Kronprinsessen så tydeligt viser sit stærke personlige engagement i hjælpearbejdet for mennesker på flugt”. 

Mary Fondens årlige donation går til The Tarabot Centre og The Nuzha Centre i Jordans hovedstad, Amman. Mary Fonden bidrager sammen med andre aktører ud fra tanken om, at der er behov for at løfte i flok, hvis hjælpearbejdet skal lykkes.

Mary Fondens årlige donation er tidligere bl.a. gået til:

Women Deliver-stipendiater til 14 unge ledere (250.000 kr.)
Brothers For Life, Sydafrika (250.000 kr.)
Fórum Mulher, Mozambique (250.000 kr.)
Orchid Project (50.000 kr.). ”Afrika Nu”-indsamlingen (200.000 kr.)
Maternity Worldwide, Etiopien (250.000 kr.)

Læs mere om Dansk Flygtningehjælp på www.flygtning.dk.

Læs mere om Mary Fonden på www.maryfonden.dk.

Yderligere oplysninger hos:

Heidi Krumhardt Mortensen

kommunikationschef, Mary Fonden, tlf.: 30 25 30 53.