Gå til hovedindhold

Mobile menu

Med til at binde Danmark og Kina sammen

Historiker og specialist i kinesiske studier Kjeld Erik Brødsgaard, Virum i det nordlige København, fylder 70 mandag d. 11. juni 2018

Fødselaren har som Kina-ekspert forsket og rejst i Riget i Midten i årtier og delt ud af sin viden gennem bøger, artikler og interviews.

Over 30 bøger - heriblandt titler som "Kina efter Deng", "Spillet om Kina" og "Jeg skal til Kina" - samt flere end 100 videnskabelige artikler har Kjeld Erik Brødsgaard forfattet.

Han er uddannet sinolog (sinologi er læren om Kina) fra Københavns og Aarhus universitet og har undervist i sproget, landet og kulturen siden 1990.

Op gennem 1990erne og frem til 2003 var det som professor på Københavns universitet og siden som leder af Asia Research Center på Copenhagen Business School (CBS), hvor han stadig arbejder.

Han er bl.a. bestyrelsesmedlem i Danish Chinese Business Forum og Sino-Danish University Centre. I tillæg hertil blev han for nylig udpeget til såkaldt trustee i den velgørende Cambridge China Development Trust.

Selv om dåbsattesten siger 1948, er det ikke nogen inaktiv pensionist vi har at gøre med. Den barnefødte vejlenser er fortsat om sig med indlæg og meninger. Se hele hans CV 

på http://nias.ku.dk/sites/default/files/associates/CVs/curriculum_vitae_20...