Gå til hovedindhold

Mobile menu

Medina lancerer tøjkollektion til fordel for verdens fattigste

Den turnéaktuelle Medina har gang i meget mere end bare musikken. Under den københavnske modeuge lancerer hun en tøjkollektion, hvor overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælp. For den danske popstjerne er dybt engageret i flygtningespørgsmål.

Folkekirkens Nødhjælp

De sidste mange måneder har Medina sammen med designere fra Custommade arbejdet hårdt på at færdiggøre en helt særlig tøjkollektion, som blander tidens tendenser med Medinas egne drømme og idéer.

Resultatet er både råt og feminint med masser af flæser og blonder, men også læder, jersey og sågar en sneaker i imiteret pyton, der har plateau i hælen.

Tanken bag kollektionen har været at klæde danske kvinder flot på samtidig med, at de støtter en god sag.

”Jeg har fået frie tøjler til at designe noget tøj, som jeg selv ville elske at gå med. Kvaliteten er høj, og jeg synes virkelig, at Custommade har omsat mine tanker og idéer til virkelighed på en fantastisk måde. Tøjet fra kollektionen sælges eksklusivt på Boozt.com, som har valgt at gå non-profit ind i samarbejdet om kollektionen”, siger en stolt Medina i en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp.

Mere end bare tøj

Selvom mode betyder meget for Medina, er udgangspunktet for at samarbejde med Custommade og Boozt et helt andet.

Medina står nemlig også i spidsen for Mevation, som er et velgørenhedsprojekt, hun laver i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Her er det flygtningeproblematikken, som Medina går op i og gerne vil gøre danskerne opmærksom på.

”Flere end nogensinde før flygter fra krig og konflikter rundt omkring i verden. Der er rigtig mange måder at gøre folk opmærksomme på de forfærdelige ting, der sker. Jeg forsøger med Mevation og den her tøjkollektion at engagere danskerne og få dem til at tage stilling. Det her handler ikke om politik, men om at skabe et forum, som handler om medmenneskelighed - og selvfølgelig om at sende penge til mennesker i nød”, siger Medina.

Donationerne fra de 11 items varierer fra 50-600 kr. per stk., og de penge rækker rigtig langt, når der skal ydes nødhjælp.

”Køber du til eksempel læderjakken fra min kollektion kan Folkekirkens Nødhjælp fx give 20 flygtningebørn næringsrig mad en hel måned!”.

Min far var flygtning

Medina har også personlige grunde til at gå ind i flygtningespørgsmålet. Hendes far kom nemlig selv til Danmark fra Chile som politisk flygtning.

Men det var først for alvor, da Medina selv under en ferie i Grækenland oplevede, hvordan syriske flygtninge risikerede liv og lemmer for at komme til Europa, at hun vidste, at hun blev nødt til at gøre noget.

”Det at være flygtning har altid været noget, vi talte om i vores familie. Men da jeg på en ferie oplevede, hvordan syriske flygtninge risikerede deres liv for at sejle til Europa, besluttede jeg mig for at gøre noget. Derfor tog jeg fat i Folkekirkens Nødhjælp og nu, 2,5 år senere, har vi sendt en masse unge mennesker ud med Mevation til verdens brændpunkter for at blive klogere på flygtningeproblematikker, og vi har lavet den her fantastiske kollektion. Og så har jeg lige været med Folkekirkens Nødhjælp i Kenya for at besøge én af verdens største flygtningelejre, og der fik jeg mange flere idéer for Mevation, som jeg glæder mig til at løfte sløret for over de næste år”, siger en smilende Medina.