Menneskeretsgrupper kræver handling i Myanmar-krise

10015629903_183c9b6754_z
Forfatter billede

Militæret i Myanmar anklages i disse uger for at begå alvorlige overgreb mod rohingya-minoriteten i landet, der også er kendt som Burma.

i en meddelelse.

Mangler adgang til flygtningene

Læger uden Grænser (MSF) bad mandag Myanmar om at give hjælpeorganisationer adgang til Rakhine-delstaten, hvor titusinder af rohingyaer er internt fordrevne.

På nuværende tidspunkt er Røde Kors den eneste internationale hjælpeorganisation, der har adgang til delstaten, men ikke til alle regioner.

For få dage siden afviste Myanmar meldingerne om, at hjælpeorganisationer ikke får adgang til området.

lyder det fra Amnesty. Ikke blot har de undladt at indfri deres løfter om at tage imod flere af verdens rekordmange flygtninge, men de har aktivt udvandet og svækket flygtninges rettigheder i mange dele af verden, mener organisationen.

Der er nu gået et år, siden verdens politiske ledere var samlet til topmøde om flygtninge i New York, hvor de lovede at inddrage flere flygtninge og hjælpe sårbare mennesker, der var tvunget til at flygte fra deres hjemlande.

Myanmars de facto leder, Aung San Suu Kyi, har selv meldt afbud til årets generalforsamling. Hun bliver i Myanmar, hvor hun har varslet en udtalelse om den alvorlige konflikt i landet tirsdag. Her vil hun i en tv-transmitteret tale bryde tavsheden om den konflikt, der foreløbig har sendt mere end 410.000 rohingya-muslimer på flugt til Bangladesh og fået den internationale kritik til at skylle ind over både Aung San Suu Kyis regering og Myanmars mere eller mindre selvstyrende militær.