Gå til hovedindhold

Mobile menu

Mexicansk påske med fut i

Mexico har en påsketradition, der går ud på at brænde store papmachéfigurer, der forestiller kendte personer, som af den ene eller anden grund har gjort sig upopulær blandt befolkningen. I år var det især én bestemt person, der stod for skud: USA’s præsident Donald Trump.
Afbrænding af en ondsulet papmachéfigur.

Afbrænding af en ondsulet papmachéfigur.

Matikas 0805 - Wikimiedia Commons.

I Mexico har de en helt særlig påsketradition, som går ud på at brænde papmachéfigurer kaldet ’statuer af Judas’. Lokalbefolkningen deltager med glæde i den katolske tradition, der symboliserer Judas’ forræderi af Jesus, som det står i Biblen.

Afbrændingen af de hjemmelavede figurer handler om at brænde det onde væk, så kun det gode bliver tilbage. Figuren kan forestille et dyr eller en fiktiv person, som repræsenterer noget personligt i den enkeltes liv, eller det kan gå ud over kendte personer, som har gjort sig uheldigt bemærket. Det skriver Al-Jazeera.

Alles yndlingsoffer

En person som er vældig upopulær i Mexico, er den nyvalgte præsident i USA, Donald Trump, som har proklameret, at han vil bygge en høj mur langs grænsen mellem USA og Mexico, og oven i købet lade Mexico betale for den. Derudover har han kaldt dem, som krydser grænsen illegalt, for kriminelle og voldtægtsforbrydere.

Intet af det, Donald Trump har sagt om Mexico og dets befolkning, er faldet i god jord i Mexico, og derfor måtte han nu se sig som yndlingsoffer for deres årlige påskeafbrænding. Han blev samtidig sidestillet med blandt andet Ku Klux Klan og markeret med det nazistiske svastikasymbol. Det skriver New York Daily News.