Tid: 31/05/2017 12:30 til 31/05/2017 17:00

Sted: Islands Brygges Kulturhus, Islands Brygge 18, Amager

Arrangør: N/A

Mini-konference: Communicating Worlds 2 – aktivisme, ytringsfrihed og samtale

Vi har i 2017 flyttet vores prisoverrækkelse fra Folkemødet på Bornholm til København, og udvidet med et program, hvor vi sætter spot på aktivisme, ytringsfrihed og samtale.

Bemærk venligst, at programmet finder sted på engelsk, mens selve prisuddelingen finder sted på dansk. Husk at tilmelde dig via e-mail til Anni Skov på [email protected] senest den 25. maj 2017 

Program

11.30-12.30 – Tjek ind og sandwiches

Kom tidligt, tjek ind, og stil din frokostsult med en sandwich før programmet starter.

12.30-12.45 – Velkomst ved Timbuktu Fondens formand, Thomas Ravn-Pedersen

12.45-13.45 – samtale: Satire, tegneserier og aktivisme – Khalid Wad Albaih

Den sudanesiske tegner Khalid Albaih arbejder under titlen ’Khartoon’, som er sammensat af hans navn Khalid, Khartoum, hvor han kommer fra, og ’cartoon’ (tegneserier), som er det, han arbejder med. Khalid vil her fortælle om hvordan kombinationen af Det Arabiske Forår og sociale medier satte gang i hans karriere som satirisk tegner, og hvor han henter brændstof til sit arbejde, der er kendt for at stille skarpt på alt fra de store, politiske, globale temaer, over racisme til vores afhængighed af sociale medier.

Spørgsmål fra publikum

Læs mere om Khalid Albaihs arbejde:

www.khartoon.tumblr.com

www.aljazeera.com.qa-khalid-albaih-talks-khartoons

Pause med kaffe og kage

14.15-15.15 – panelsamtale: “Dem og os” – hvordan styrer vi gennem samtalerne?

Vi oplever en stigende globalt såvel som i Danmark – i debatten om hvordan vi opfatter os selv, og dem vi mener adskiller sig fra ’os’. Vi henter i stigende omfang vores nyheder om verden på sociale medier, som naturligvis påvirker vores holdninger og forståelse af hvordan verden hænger sammen. Samtidig giver udbredelsen af Internettet nye muligheder for kommunikation på tværs af en tidligere knapt så forbundet verden, og dette potentiale forventes også at udgøre en større del af formidlingen om udviklingsbistand og det globale syd til danskerne. Nogle af os kaster os ud i det, andre står helt af.

Her har vi inviteret tre til samtale om deres personlige erfaringer med at bruge sig selv i debatten om ’dem og os’. Vi stiller skarpt på den personlige drivkraft, samt ikke mindst helt konkrete tiltag til hvordan man påvirker den marginaliserende diskurs.

’Det gode ved sociale medier er, at de kan starte en samtale mellem folk, der aldrig har talt sammen før’ har Khalid Albaih udtalt. Blander man sig i samtalen om forholdet mellem ’dem’ og ’os’ kan det dog også resultere i en udfordring, som til sidst får den enkelte til at trække sig. Det er krævende at deltage i samtalen, og selvom det kan give nye venskaber, kan det også have store personlige omkostninger.

Natasha Al-Hariri er community organizer på Medborgerne. I over 10 år har hun markeret sig i den offentlige, danske debat som meningsdanner. “Jeg findes i virkeligheden. Og jeg hader vasketøj, som du. Jeg laver havregrød til mit barn hver morgen, som du.” skrev hun i april som svar på nogle af de trusler, hun modtager.

I Sverige opleves tilsvarende, og her står Mina Dennert bag det svenske online-initiativ #jagärhär (jeg er her) – https://www.facebook.com/groups/548170525365320/ – som aktivt forsøger at påvirke den hadefulde diskurs i medierne gennem en kollektiv indsats i kommentarfelterne på bl.a. Facebook. #Jagärhär’s Facebookgruppe har over 71.000 medlemmer, og bygger på ideen om, at når mange gør lidt, gør det en forskel, hvis det gøres sammen.

Spørgsmål fra publikum til panelet

Pause

15.45-17.00 – reception

Prisoverrækkelse af Timbuktu Fondens 2017-pris for journalistik

Tilmelding og praktiske oplysninger

Arrangementet er gratis og der er et max på 100 personer.

HUSK at tilmelde dig via e-mail til Anni Skov på [email protected] senest den 25. maj 2017.