Gå til hovedindhold

Mobile menu

Møde om fribyer

Tid

Torsdag, 19. april 2018 - 19:00 til 21:30

Sted

Den Internationale Højskole i Helsingør /IPC, Montebello Allé 1, 3000 Helsingør.

I 2016 blev Helsingør og Helsingborg officielt fribyer, ligesom København og Malmö har været i flere år. Det betyder, at byerne er vært for og støtter en udenlandsk kunstner, der er forfulgt i sit hjemland som følge af sine ytringer.

Sammen med mange andre byer bidrager fribyerne på den måde til, at vigtige debatter ikke begrænses af landegrænser, og at ytringsfrihed bliver en global rettighed.

Som fribyer er Helsingborg, Malmö, København og Helsingør medlem af ICORN – The International Cities of Refuge Network - en uafhængig organisation af byer og regioner, der støtter ytringsfriheden ved at huse forfulgte kunstnere i en periode på to år. ICORN koordinerer og sikrer kontakten mellem de mere end 60 fribyer, der er med i netværket verden over og mellem de kunstnere, som af den ene eller anden grund ikke kan udtrykke sig i deres eget land.

Helsingørs første fribykunstner er inviteret af Helsingør Kommune i et samarbejde mellem Den Internationale Højskole (IPC), Helsingør Kommunes Biblioteker og ICORN.

Vi synes derfor, det er helt naturligt, at vi sammen inviterer til et aftenmøde, hvor borgere, politikere, kunstnere, højskoleelever, organisationer og andre på begge sider af Øresund kan få mere at vide om, hvad en friby er og hvem fribykunstnerne er. Vi skal på mødet høre om behovet for fribyer, hvordan de arbejder og samtidig vil der være mulighed for at møde de fire fribykunstnere og værter fra de fire nævnte byer i Øresundsregionen.

Arrangementet foregår på Den Internationale Højskole /IPC, Montebello Allé 1, 3000 Helsingør. Det er gratis at deltage og spise med, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til [email protected] med angivelse af navn og email-adresse – angiv også om du ønsker at deltage i middagen.