Gå til hovedindhold

Mobile menu

Mogens Jensens tidl. spindoktor ny direktør for AIDS-Fondet

Den 8. maj 2017 tiltræder Andreas Gylling Æbelø som direktør i AIDS-Fondet. Han var spindoktor for dav. handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) og kommer aktuelt fra en stilling som chefrådgiver i Advice A/S, hvor han især har beskæftiget sig med public affairs og strategiudvikling for  sociale og humanitære organisationer samt offentlige myndigheder. 

simple

Andreas Gylling Æbelø


AIDS-Fondet

Den 37-årige cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet afløser Klaus Legau, der pr. 1. februar 2017 overgik til posten som direktør for Hjernesagen - en landsforening for hjerneskadede og deres pårørende.

Se om Legau på https://globalnyt.dk/content/ny-direktor-i-aids-fondet

Andreas Gylling Æbelø blev "særlig rådgiver" (spindoktor) for Mogens Jensen i marts 2014. Mere på

https://globalnyt.dk/content/ny-spindoktor-mogens-jensen

Han har også gennemført en karriere i Røde Kors-bevægelsen og været kommunikationschef i Det Obelske Familiefond.

Æbelø har været redaktør på kæresten Abdel Aziz Mahmouds anmelderroste bog, "Hvor taler du flot dansk!", som netop har vundet Læsernes Bogpris. Han er desuden klummeskribent hos Berlingske.

En af hans centrale opgaver i AIDS-Fondet bliver at føre en ny strategi ud i livet, som skal mindske antallet af nye hiv-smittede (som kan føre til aids i udbrud, red.)  samt arbejde mod fordomme og diskrimination af personer, der lever med hiv i Danmark og resten af verden.

En fysisk dødsdom eller en social dødsdom

"Kampen for en verden uden hiv handler for mig grundlæggende om retfærdighed. Hvis man får hiv i et af verdens fattigste lande, er det ofte lig med en dødsdom, fordi behandlingen stadig er alt for dårlig", siger Andreas Gylling Æbelø og lægger til:

"Herhjemme fører hiv for mange til "social død" i form af omverdenens usikkerhed og frygt. Vi er dermed langt fra målet med oplysningsindsatsen, og vi skal udbrede viden om, at et velbehandlet menneske med hiv ikke smitter".

Samtidig skal den nye direktør i fonds-domicilet i det centrale København være med til at skabe folkelig og politisk opbakning til kampen mod hiv:

"AIDS-Fondet repræsenterer et fundamentalt positivt budskab om alle menneskers ret til at være og leve, som de er. Den arv skal styrkes og fremtidssikres i en tid, hvor sundheds- og menneskerettigheder verden over er under et voldsomt pres, og hvor vi risikerer at tabe de senere års fremskridt på gulvet", anfører Æbelø.

Her hele stillingsbeskrivelsen, da AIDS Fondet opslog direktørjobbet i Globalnyt tidligere på året 

https://globalnyt.dk/content/dedikeret-direktoer-der-kan-gaa-foran-i-kam...

Æbelø blev udvalgt fra en bunke med et halvt hundrede ansøgere.

Fondet har også fået ny formand. Det skete i fjor efter et uventet skifte - se https://globalnyt.dk/content/ny-forkvinde-hos-aids-fondet