Gå til hovedindhold

Mobile menu

Morten Emil Hansen ny kampagnechef i MS

Manden, der om nogen har stået for bag-grundspapirerne fra Folkekirkens Nødhjælp om allehånde sider af dansk udviklingspolitik, Morten Emil Hansen, skifter pr. 15. januar 2010 til Mellemfolkeligt Samvirke, hvor han kommer til at sidde i en nyoprettet stilling som kampagnechef.

41-årige Morten Emil Hansen skal i sit nye job koordinere og yderligere styrke MS´ politik- og kampagnearbejde. Særligt MS´ fokus på involvering af unge i de u-landspolitiske kampagner har vist sig at have potentiale, og dét område skal nu styrkes.

- MS har i de senere år oplevet vækst på stort set alle områder - også på det økonomiske. Det gør, at vi nu kan opprioritere vores kampagne-arbejde, der bl.a. skal være med til at styrke den u-landspolitiske debat i Danmark, siger organisationens generalsekretær, Frans Mikael Jansen, og lægger til:

- Morten Emil har igennem årene leveret flotte resultater præcist indenfor de felter, vi gerne vil styrke yderligere, og nu bliver hans erfaringer en del af MS. Vi glæder os fantastisk meget til samarbejdet.

- Mellemfolkeligt Samvirke er i en ekstremt spændende udvikling, som jeg ser meget frem til at bidrage til. Jeg tror på, at MS kan sætte nye standarder for involvering af danske unge i kampen mod den globale fattigdom og at vi sammen kan sætte en stærk politisk dagsorden - både i Danmark og internationalt, til gavn for verdens fattigste, replicerer Morten Emil Hansen.

Han har omfattende erfaring fra det danske organisationsmiljø, bl.a. som politisk rådgiver og kampagnekonsulent i Folkekirkens Nødhjælp siden 2007, fra NGO-forum og som næstformand i 92-Gruppen, et netværk for NGOer, der beskæftiger sig med miljø og udvikling.

Han har desuden i 2 omgange været ansat i IBIS, dels 1997-2000 som informationsmedarbejder, dels 2002-2007 som politisk medarbejder. Indimellem var han koordinator i Nord/Syd Koalitionen.

Morten Emil Hansen har tillige stor viden om dansk og international udviklingspolitik og været blandt initiativtagerne til kampagner som f.eks. Humor mod Aids, Make Poverty History og næste års 2015 kampagne.

Ser man på årene før 1995 har han ifølge egne opgivelser haft fingrene i lidt af hvert - cirkusartist, journalist, skolelærervikar, rejseguide, backpacker, postbud, skibums, lokalradioaktivist etc.

Og så har han frekventeret Aarhus Universitet, Roskilde Universitetscenter, Aalborg Universitet og University of Cape Town i Sydafrika. I dag er han først og fremmest et "politisk kampagnedyr" - og et af de største på savannen i u-landsskabet.