Gå til hovedindhold

Mobile menu

Mozambique: 17 dræbt af affaldsbunker

Kraftig regn udløste natten til mandag et skred i affaldsbunkerne på en losseplads i Maputo. Det sendte en lavine af affald ned over et boligområde, hvor ofrene blev begravet i deres hjem.
Affaldssamlere på Hulene-lossepladsen i Maputo.

Affaldssamlere på Hulene-lossepladsen i Maputo.

MOPA Maputo (CC BY 2.0)

Omkring kl. 3 mandag morgen skred flere tons affald ned ad et lossepladsbjerg i Mozambiques hovedstad Maputo og dræbte mindst 17 mennesker i deres hjem.

I løbet af søndagen faldt en tung regn over byen og det forvandlede dele af den enorme losseplads i bydelen Hulene til en mudret masse, der som en lavine skred ned i et beboelsesområde. Det skriver All Africa.

Redningsmandskabet reddede umiddelbart efter ulykken tre personer, som blev bragt på hospitalet.

Ifølge Maputos bystyre er det blevet forsøgt at flytte beboerne omkring lossepladsen til et område i udkanten af byen. Flere er dog vendt tilbage og andre har nægtet at flytte - angiveligt fordi det nye område ligger for langt fra byens centrum.

Losspladsen i Hulene har i flere år været genstand for debat og byens borgmester lovede i sin seneste valgkamp at lukke den. Alligevel modtager den fortsat omkring 1600 tons affald hver eneste dag.

For mange af beboerne omkring lossepladsen er de enorme mængder blandede affald en ressource. Her kan de allerfattigste finde mad og professionelle affaldssamlere finder metal og andre materialer, som de sælger til virksomheder.