Gå til hovedindhold

Mobile menu

Mozambique beslaglægger - igen - store mængder ulovligt tømmer på vej til Kina

Mozambiques toldmyndighder har beslaglagt 26 containere med ulovligt tømmer i havnebyen Beira. Det ulovlige tømmer var på vej til Kina. I december 2017 blev 100 containere med samme destination beslaglagt i det sydafrikanske land.

CC BY Olivier Girard/CIFOR

Mozambiques skov- og toldmyndigheder har i en koordineret aktion i havnebyen Beira, beslaglagt 26 containere med tropiske træsorter som Monzo og Chanate.

Det ulovlige tømmer tilhører det kinesiske selskab Xeng Xeng, som opkøber og eksportere mozambikansk tømmer til Kina. Det oplyser Mozambiaques statslige nyhedstjeneste AIM.  

De beslaglagte containere er ankommet til havnebyen Beira med tog fra Mozambiques Tete provins - de mozambikanske skovmyndigheder vurderer, at det udlovlige tømmer stammer fra Tete og Manica provinserne i den centrale og nordvestlige del af landet.

Beslaglæggelsen af de 26 containere kommer i kølvandet på en lang række beslaglæggelser af ulovligt tømmer i 2017.

Senest blev 100 containere med mere 2700 kubikmeter ulovligt tømmer, som også var på vej til Kina, beslaglagt i Beira i december 2017.

Den vidtstrakte og råstofrige tidligere portugisiske koloni i Sydøstafrika har modtaget betydelig dansk udviklingsbistand siden uafhængigheden i 1975, men bistanden er nu på vej ud.

Senest har en større korruptionsskandale i statsapparatet formindsket de  vestlige bistandsdonorers tillid til myndighederne. Korruption hos miljømyndighederne har medført rovdrift på dyrelivet, skove og anden natur talrige steder.

Se meget mere på https://en.wikipedia.org/wiki/Mozambique

Kilder: AIM Mozambique, m.fl.