Music Freedom Day 2017 sætter fokus på de forbudte kvinder

Organisationen Freemuse har i år valgt at sætte fokus på kvindelige musikeres rettigheder ved markeringen af Music Freedom Day den 3. marts.
Foto: Freemuse pressemeddelsese
Forfatter billede

I Saudi-Arabien og Iran er det ikke tilladt for kvinder at synge solo eller spille et instrument offentligt. I det nordvestlige Pakistan er sangerinder blevet dræbt eller overfaldet, og i flere andre lande bliver kvindelige kunstnere og sangere socialt, kulturelt og økonomisk marginaliseret og sågar set ned på som prostituerede.

Globalt set bliver kvindelige musikere generelt oftere diskrimineret inden for musikindustrien end deres mandlige kolleger. De iscenesættes som sexobjekter og bookes markant mindre end mænd.

Derfor sætter Music Freedom Day i år fokus på kvindernes stemmer og rettigheder. Det skriver organisationen Freemuse, som står bag arrangementet, i en pressemeddelelse.

Afghanske kvinder inspirerer

På dagen vil der verden over være arrangementer organiseret af lokale kunstnere, journalister og aktivister, som sætter fokus på kvinders rettigheder i musikverdenen.

For godt en måned siden uddelte Freemuse, som kæmper for alle udøvende kunstneres rettigheder, en pris til det første afghanske kvindeorkester nogensinde, Zohra.

I begrundelsen for prisen, udtalte Freemuses direktør, Ole Reitov, sig om musikkens betydning for de afghanske kvinder:

"Zohra har inspireret så mange unge kvinder i Afghanistan og bevist, at kvinder kan bekæmpe diskrimination og fordomme."

De forbudte stemmer

Har man lyst til at støtte op om budskabet, opfordrer Freemuse til, at man den 3. marts markerer Music Freedom Day ved at dele en artikel, en censureret sang eller ved selv at lave et statement under hashtagget #MusicFreedomDay

Lyt til de forbudte kvindestemmer på Spotify, hvor Freemuse har lavet en særlig playliste i anledning af dagen.

 

 

Man kan også læse mere om konceptet og de forskellige events her:

www.musicfreedomday.org

www.facebook.com/events/385978258408996