Gå til hovedindhold

Mobile menu

Nu bliver det lovligt at bruge droner i Kenya

Brugen af lette fjernstyrede fly og helikopter-lignende fartøjer, de såkaldte droner, er eksploderet i de seneste år. Kenya er ingen undtagelse og flere iværksættere har forsøgt at skabe forretninger baseret på droner. Men indtil nu har det været nærmest umuligt at få en officiel tilladelse.
En lille og forholdsvis billig quadcopter - en helikopter med fire rotorer - udstyret med kamera.

En lille og forholdsvis billig quadcopter - en helikopter med fire rotorer - udstyret med kamera.

Miki Yoshihito (CC BY 2.0)

Men i de seneste to år har det været forbudt for andre end militæret at bruge de små fartøjer, bl.a. fordi myndighedrene har frygtet at terrorister vil kunne bruge dem i angreb. Der har været en mulighed for at civile kunne få en licens, men i praksis har det været så bøvlet, at ingen har fået det.

Men nu har myndighederne løsnet op, skriver Quartz. Ifølge magasinet er landets luftfartsmyndigheder, Kenya Civil Aviation Authority (KCAA), på vej med nye regler, der betyder, at almindelige mennesker også må flyve med droner.

Det er blot få år siden, at Kenya blev fremhævet som landet, hvor droner for alvor kunne komme til at få kommerciel betydning. Men militærets tvivl satte en stopper for den udvikling.

I mellemtiden har nabolandet Rwanda overhalet Kenya og er begyndt at benytte droner til at flyve med fragt på kommerciel basis. 

Blandt de ideer som de kenyanske iværksættere og drone-enthusiaster arbejder med, er at bruge droner til at levere nødhjælp og til at overvåge marker.