Ny bestyrelse i Dansk – Indisk Børnehjælp

indien_boernehjaelp
Bagerst fra venstre: Jette Wogensen, Tine Elisabeth Larsen, Dorthe Dalbæk Jensen og Dawn Maldia Jensen. Forrest fra venstre: Lisbeth Lynggaard-Jørgensen, Joan Ellingsgaard Kindberg og Abhilasha Dixit Mishra.
Foto: Dansk-Indisk børnehjælp.
Forfatter billede

Bestyrelsen består udelukkende af kvinder og ser sådan ud:

Tine Elisabeth Larsen – formand (og initiativtager til foreningen)  
Jette Wogensen – næstformand

Dawn Maldia Madsen – kasserer – genvalgt 
Dorthe Dalbæk Jensen – sekretær 

Lisbeth Lynggaard-Jørgensen – frivillig- og kulturbesøgskoordinator – genvalgt

Abhilasha Dixit Mishra – nyvalgt 
Joan Ellingsgaard Kindberg – nyvalgt 

Hvordan en lille NGO blev skabt 

I 1997 rejste cand. theol. Tine Elisabeth Larsen til Indien for at lave research til en bog om Anne Marie Petersen. Tine skrev speciale om denne spændende kvinde, der drog til Indien som kvindelig missionær og efterfølgende tog del i indernes frihedskamp via sit venskab med Gandhi.

Anne Marie Petersen ønskede at styrke piger og kvinder og hun indså, at vejen frem var at kombinere Grundtvig og Gandhis filosofier og etablere en kostskole for piger med plads til både teori og praktisk lærdom.

I Indien fandt Tine et væld af dokumentation for Anne Marie Petersens virke – bl.a. i form af brevvekslinger mellem hende og Gandhi. I år 2000 udgav Tine i Indien bogen A Danish Woman in South India, om Anne Marie Petersens liv. 

På Tines rejse rundt i Indien mødte hun en masse mennesker, som fortalte om Indiens fortid og nutid – om hvordan der pga. gamle religiøse skrifter, overtro og grådighed herskede en udbredt forskelsbehandling af piger og kvinder i form af kønsselektive aborter, drab på pigebørn efter fødslen og brudebrændinger. Mange kunne se Tines engagement og opfordrede hende til at gøre noget for de udsatte piger.

Da hun kom hjem, var hun fast besluttet på at handle og gik straks i gang med at fortælle om sine planer til venner og familie.

Den 10. januar 1998 resulterede disse planer i stiftelsen af Dansk – Indisk Børnehjælp. Målet var at åbne et børnehjem for piger – at gøre noget for at hjælpe piger og kvinder i Indien, så de senere kan gøre noget for deres eget lokalsamfund.

Samme år blev der fundet en indisk samarbejdespartner og året efter den 4. februar 1999 åbnede børnehjemmet Danish Indian Children´s Home – et hjem for piger.

(Kilde: NGOens hjemmeside)

Se mere på www.danskindisk.dk