Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ny direktør for dansk-kinesisk universitetscenter

De otte danske universiteter har udpeget sinolog Morten Laugesen, Svejbæk pr. Silkeborg, til at stå i spidsen for deres fælles store satsning i Kina, Sino-Danish Center for Education and Research (SDC) fra 1. december 2017.

SDC er led i regeringens strategi for vidensamarbejde mellem DanmarkSDC

og Kina og den største danske satsning i uddannelse og forskning uden for Danmarks grænser nogensinde.

Selv om Morten Laugesen bliver ny mand på direktørposten, har han om nogen kendskab til det dansk-kinesiske universitetssamarbejde. Han været ansat ved SDC siden 2009, de seneste fire år som stedfortrædende direktør, og har således været stærkt engageret i opbygningen af det faglige samarbejde om forskning og uddannelse mellem de to lande.

SDC har siden 2012 udbudt kandidatuddannelser til danske, kinesiske og internationale studerende forskellige steder i Beijing. Fra det kommende semester flytter SDC ind i sin egen spritnye bygning i Huairou nord for Beijing. Bygningen er tegnet til formålet af det danske arkitektfirma Lundgaard & Tranberg, og opførelsen er betalt af Industriens Fond.

Se også www.sdc.university

Der venter således 43-årige Morten Laugesen en stor opgave, når han sammen med en kinesisk meddirektør får ansvaret for at gøre bygningen til et naturligt hjemsted for SDC’s uddannelsesmæssige aktiviteter samt hjemsted for mødet mellem SDC og de mange danske virksomheder i Kina.

Kina har fyldt en stor del af Morten Laugesens liv de seneste to årtier. Han er uddannet sinolog og har en ph.d.-grad i kinastudier fra Aarhus Universitet.

Han har rejst Kina tyndt med rygsæk, været på studieophold på flere kinesiske universiteter i løbet af sin studietid samt fungeret som gæsteforsker ved Kinas Nationale Forskningscenter for Studier af Landområder i Wuhan. 

Privat er Morten Laugesen gift med Sidse Laugesen, der også arbejder med Kina idet hun bl.a. oversætter den kinesiske forfatter Yu Huas værker til dansk. Parret bor i Svejbæk ved Silkeborg med deres tre børn Seline (14), Anna Livia (11) og Villads på ni.