Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ny mand på dansk-norsk toppost i Burma

Andreas Kiaby er netop blevet ansat som landechef i Burma (Myanmar) for Folkekirkens Nødhjælp og den norske søsterorganisation Kirkens Nødhjelp

Folkekirkens Nødhjælp

Det sker efter et år som programchef for Nødhjælpen i det konflikthærgede Sydsudan.

I Burma får han det overordnede ansvar for de to NGOers udviklings- og nødhjælpsarbejde. Det omfatter bl.a. demokratifremmende aktiviteter, naturressourceforvaltning, støtte til voldsramte kvinder og økonomisk udvikling af lokalsamfund.

34-årige Andreas Kiaby er opvokset på Frederiksberg i København, men har efterhånden boet en stor del af sit liv uden for landets grænser, hvor han har viet sit arbejdsliv til at hjælpe mennesker i nød. Efter studier i Danmark og Norge er rejsen gået via både Nepal og Kenya inden Sydsudan og nu Burma.

”Jeg har vidst lige siden gymnasiet, at jeg ville arbejde i den humanitære sektor,” siger Andreas Kiaby, der tilbragte gymnasietiden på Niels Steensen Gymnasium på Østerbro i København.

Hans arbejdsliv bærer også præg af det humanitære fokus. Inden han blev ansat af Folkekirkens Nødhjælp i 2016, gjorde Kiaby en forskel for en stribe organisationer i nødhjælps- og udviklingsbranchen, heriblandt Amnesty International, FNs Udviklingsprogram (UNDP), FNs flygtningeorganisation (UNHCR) og Røde Kors.

Det var da også under en udstationering for FNs Højkommissariat for Flygtninge i Nepal, at Andreas Kiaby mødte sin hustru Ewe fra Thailand, der ligeledes arbejder i nødhjælps- og udviklingsverdenen.

De to har boet sammen i både Danmark, Kenya og Sydsudan og glæder sig nu til at rykke tættere på Ewes hjemland. 

Også arbejdsmæssigt ser Andreas Kiaby frem til arbejdet i et nyt land:

”Myanmar er på vej i en spændende retning. Efter mange år som et meget lukket land, bliver der nu langsomt lukket op, og udviklingen går på flere punkter i den rigtige retning. Samtidig er der stadig mange udfordringer, som jeg glæder mig til at arbejde med,” siger  han.