Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ny programleder i Irak

Anders Andersen er ny programleder for Mission Østs humanitære arbejde i Irak. Fra sit kontor i NGOens operationelle hovedkvarter i Bruxelles står han for rapportering til donorer som Danida, EU og FN, mens han tilser Mission Østs nødhjælps- og udviklingsprogram i Irak.

simple

Anders Andersen er Mission Østs ny programleder for Irak.


Svend Løbner

Anders Andersen er uddannet i europæisk politik og international udvikling med en kandidat fra Roskilde Universitet. Han har erfaring med hjælpearbejde fra engagement i Dansk Flygtningehjælp, Danmark mod Landminer, Danish Demining Group og ICBL (International Campaign to Ban Landmines).

I Mission Øst er han især optaget af at udvikle hjælpeorganisationen, pleje relationer til donorerne, og ikke mindst sikre, at hjælpen når frem til de mest sårbare og nødlidende befolkningsgrupper i Irak.

I det krigshærgede land er over 80 medarbejdere i sving med at uddele nødhjælp til fordrevne familier fra bl.a. Mosul. Andre steder hjælper de hjemvendte familier til at genopbygge huse og virksomheder.

Sammen med mange frivillige driver medarbejderne desuden seks børnecentre, hvor børn og unge får hjælp til at komme sig over krigens traumer og lære basale skolefag og få faglige færdigheder.

Anders Andersen har base i København, hvor hans kæreste også har bred erfaring i udviklingsarbejde. I sin sparsomme fritid nyder han at tage en tur i sin sejlbåd ved Svanemøllen ikke langt fra Mission Østs danske hovedkontor i Hellerup i det nordlige København.

Mission Øst om Mission Øst

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Vi hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. Støttet af Danida, de norske og tyske udenrigsministerier samt EU og FN.