Gå til hovedindhold

Mobile menu

Nyt dansk-indisk-kinesisk partnerskab om solenergi

Det danske solenenergiselskab Better Energy har indgået et partnerskab med Indiens største solcelleproducent, Tata Solar Power, og kinesiske Huawei Technologies, som er globalt ledende indenfor inverterteknologi, skriver Better Energy i en pressemeddelelse. 

CC BY Active Solar

I en pressemeddelelse skriver det danske energiselskab Better Energy, at den nye aftale skal være med til at opnå planer om at opføre 1 GW-solenergikapacitet frem til 2020.

Better Energy skriver videre, at ledelsen fra hhv. Huawei og Tata tog turen til Better Energys nye jyske kontor i Resilience House i Vejle for at underskrive de nye aftaler. Resilience House er et nyligt åbnet innovations- og udviklingscenter for fremtidens resiliente energi- og miljøløsninger, og det dannede derfor den perfekte ramme for begivenheden.

Partnerskabsaftalerne, som underskrives i Resilience House, er udtryk for en fælles målsætning om både at opnå forretningsmæssige resultater såvel som at accelerere overgangen til grøn energi. ”Better Energy er i gang med at vurdere nye udviklings- og projektmuligheder på over 2 GWh. For at komme i mål med dette, kræver det, at stærke partnere arbejder frem mod fælles mål,” forklarer managing partner ansvarlig for Procurement og Teknik hos Better Energy, Mikkel Dau Jacobsen.

Ashish Khanna, Executive Director og CEO i Tata Power Solar, udtaler: “Det er et privilegium at have dannet partnerskab med Better Energy samt at få muligheden for at levere solcelleløsninger i verdensklasse til europæiske solprojekter. Partnerskabet er vidnesbyrd om vores evne til at kunne levere produkter af høj standard og kvalitet, hvilket har været vores force i de sidste 27 år. Vi er overbeviste om, at vores tætte samarbejde, value proposition og produktkvalitet vil bane vejen for yderligere forretningsmuligheder. Derudover er vi meget taknemmelige for den samarbejdsindsats, som Tata Steel Denmark har ydet.”

Marketingdirektør hos Huawei FusionSolar Europe, Alison Finch, oplyser: ”Better Energy er en vigtig samarbejdspartner for Huawei FusionSolar. Samarbejdet mellem os er et skridt videre mod udbredelse af solcelleteknologi og forbedring af menneskers velfærd. Huawei er også en kundeorienteret virksomhed, og vi vil derfor samarbejde med Better Energy for at opnå deres mål for en win-win-fremtid gennem avanceret teknologi og fortsat innovation.”

Læs hele pressemeddelelsen på Better Energy’s hjemmeside